19 Mayıs yıkıldı, yerine Ankara stadı yapılıyor

Başkentin köklü spor kulüplerine ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine yapılan tesisten, ‘19 Mayıs’ ismi çıkarıldı.

19 Mayıs yıkıldı, yerine Ankara stadı yapılıyor

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre başkentin köklü kulüpleri Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin maçlarına yıllarca ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu yıkıldı ve aynı yerde yenisi inşa edilmeye başlandı.

Ancak adını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı’ndan alan stadyumun inşaatına, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Ankara Stadyumu burada yükseliyor’ yazan afişler astırıldı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tabelaya “Orası 19 Mayıs Stadyumu’dur ve öyle kalmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

BAŞKA İSİM İSTEMİYORUZ

1936 yılında açılan ve 2018’e kadar binlerce maça ev sahipliği yapan 19 bin kişi kapasiteli stadyum bir süre önce yıkıldı. Yerine daha modern bir stadyum yapılacağı açıklandı.

45 bin kapasiteli yeni stadın inşaatı sürerken, Başkent’te tepki toplayan tabela gündeme geldi. 

ABB Başkanı Yavaş, stadın isminin 19 Mayıs olarak kalması gerektiğini belirterek, “Stadımız yapılıyor ama ‘Büyük Ankara Stadyumu’ diye bir yazı asılmış. Orası 19 Mayıs Stadı ve ismi de öyle kalmalıdır. Bir şehir hafızasıyla yaşar, var olan değerleri yıkıp yerine başka isim verilmesini istemiyoruz” dedi.