27 yıl sonra Prenses Diana tazminatı

Prenses Diana'nın, 27 yıl önce yaptığı BBC röportajıyla ilgili soruşturma bitti. BBC'nin Prenses'in özel sekterine yaptığı ödeme, yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacak.

27 yıl sonra Prenses Diana tazminatı

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Prenses Diana'nın 1995 yılında BBC'nin Panaroma programında Martin Bashir ile gerçekleştirdiği röportaj, Prenses'in hayatında büyük bir dönüm noktası olmuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan soruşturmalar sonucunda Martin Bashir'in sahte banka hesapları kullandığı, aynı zamanda BBC'nin yayın ilkelerine aykırı bir tavır benimseyerek ciddi bir ihlal yaptığı belirtilmişti. BBC, o dönem Prenses'in özel sekreterliğini yapan Patrick Jephson'a "önemli bir miktarda" ödeme yaptığını kabul etti.

Kraliyet ailesine mensup olmanın getirdiği zorlukları paylaşan Diana'nın "Bu evlilikte 3 kişiydik, biraz kalabalıktı" söylemi döneme damgasını vurmuştu.

Diana'nın 8 yıl özel sekreterliğini yapan Jephson, BBC'nin yaptığı ödemeyi Prenses'in anısına Welsh Children Hospice'daki yardıma muhtaç çocuklara bağışlayacağını açıkladı.

BBC, Jephson'ın 'ciddi bir hasara' maruz kaldığı açıklamasında bulundu.

Jephson bu zorlu sürecin artık bir sonuca ulaşmasından dolayı rahatladığını belirterek, "Yargıç Dyson'ın ve gazetecilerin gerçeği ortaya çıkarmasından dolayı çok mutluyum" dedi.