40 yıllık tekstil devi Dinçerler Tekstil konkordato istedi

Ekonomide yaşanan darboğaz, köklü firmaları sarsmaya başladı. 40 yıllık geçmişi bulunan Dinçer Tekstil San. Ve Tic. AŞ. konkordato istedi. Mahkeme, hem şirket hem kurucusuna 3 aylık geçici mühlet verdi.

40 yıllık tekstil devi Dinçerler Tekstil konkordato istedi

HALKTV'nin haberine göre kurlardaki sert hareketlilik, krediye erişimdeki zorluk ve yurtdışı piyasalarda yaşanan daralma köklü şirketleri de olumsuz etkilemeye başladı. Temeli 1980’li yılların başında atılan Dinçerler Tekstil Sanayi Ve Ticaret AŞ konkordato talep etti.

3 KİŞİLİK KOMİSER HEYETİ ATANDI

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme, hem şirkete hem şirketin kurucusu Ahmet Cahit Dinçer’e yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Geçici mühlet kararı ile birlikte, şirkete 3 kişilik konkordato komiser heyeti atandı.

EN BÜYÜK İLK 5 ARASINDA YER ALIYOR

Malatyalı Dinçer Ailesi’nin kurduğu Dinçerler Tekstil AŞ 1982 yılında kurulsa da, ailenin tekstil alanındaki faaliyetleri 1960’lara dek geriye gidiyor. Feza markası ile suni deri üretimi yapan şirket, alanında sektörün en büyük ilk 5 firması arasında yer alıyordu. Şirketin sermayesi ise 30 milyon TL.

ÜRETİMİN 5’TE BİRİNİ İHRAÇ EDİYOR

Üretiminin yüzde 20’sini ihraç eden şirket, aldığı geçici mühlet kararı ile şimdilik rahat bir nefes almış oldu. Öte yandan, Ahmet Cahit Dinçer’in kurucu ortak olarak yer aldığı şirkette Formel Group’un kurucusu Emel Değirmenci Bedel de yatırımcı ortak olarak yer alıyor. Değirmenci Bedel de şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı.