42 senedir bu işi yaparak para kazanıyor

Isparta'da 68 yaşındaki Mehmet Nail Öncü, yaklaşık 42 senedir futbol, basketbol ve voleybol toplarının tamiratını yapıyor. Mesleğe ilk olarak imalat yaparak başladığını söyleyen Öncü, o yıllarda ithal ürünlerin daha ucuz olması nedeniyle imalatı bırakıp, tamirata başladığını söyledi.

42 senedir bu işi yaparak para kazanıyor

Tarihi Üzüm Pazarı'nda spor malzemeleri satışı ile futbol, basketbol ve voleybol topu tamiratı yapan Mehmet Nail Öncü, mesleğine 1981 yılında spor malzemesi, top üretimi ve tamiratını yaparak başladı.

1990'lı yıllarda Bursa'da imalat yaptıklarını ancak o yıllarda ithalat rüzgarına dayanamayınca imalatı bırakıp, sadece tamirat işine döndüklerini anlatan Mehmet Nail Öncü, yaklaşık 42 senedir yoğunlukla top tamiratı olmak üzere mesleğini sürdürdüğünü aktardı.

Mehmet Nail Öncü, "Kendi imalatımız olduğunda daha iyi oluyordu, fakat şimdi bütün toplar ithal olarak geldiği için hazır alıp, satmak zorunda kalıyoruz. Sadece tamirat işi ile ilgilendiğimiz için mesleği biraz köreltmiş gibi düşünüyorum. Isparta'da tamirat olarak bu işi benden başka yapan yok. İmalat olarak bir arkadaşım uğraşıyor ama maliyet kurtarmadığı için ithalat karşısında çok başarılı olamıyor" dedi.

İş yerinin ilk sahibinin dedesi olduğunu kaydeden Mehmet Nail Öncü, "1940-60'lı yıllarda kundura malzemesi satışı ve imalatı yapmış, babam ise hem futbol hayatı var hem de bu işe başlayan kişidir. 1980 yıllarında aktif olarak babam yürütmüş. O yıllardan sonra ise ben devam ettiriyorum" dedi.

DHA