42 yaşındaki PTT çalışanı kadın beyin kanaması geçirdi

42 yaşındaki PTT çalışanı kadın, dağıtımdan sonra beyin kanaması geçirerek öldü. Haber Sen, suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

42 yaşındaki PTT çalışanı kadın beyin kanaması geçirdi

Ege'de Son Söz Gazetesi'nden Diren Çelik'in haberine göre PTT'de görevli 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dün dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kırmızıgül, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Kırmızıgül, anne ve babası ile yaşıyordu.


42 yaşındaki PTT çalışanı kadın beyin kanaması geçirdi


Kırmızıgül'ün mesai arkadaşları Bayraklı'daki PTT Dağıtım Merkezi'nde basın açıklaması yaptı.

KESK'e bağlı Haber Sen üyeleri, sıcaklık uyarısı verilen günlerde dağıtıma ara verilmesini istedi.

6 Nolu şubeden Derya Balseven, yaptığı açıklamada, "Kopsun kıyamet artık yeter. Dün bu binadan Berran sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi, daha ne yaşayacağız, ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını?” diye sordu.



42 yaşındaki PTT çalışanı kadın beyin kanaması geçirdi - Resim : 2



İş cinayetlerinde iktidar yetkililerinden gelen “kader, fıtrat” açıklamalarına işaret eden Balseven, “Bu da mı takdiri ilahi, bu da mı kader planı? Yoksa PTT'de çalışıyorsun diye bu işin fıtratında mı var bu yaşadıklarımız” dedi.

Balseven, şöyle konuştu: "Performans sayıları kaldırılmalıdır. İş güvenliği kuralları harfiyen uygulanmalıdır. Çarşamba günü yani yarın yüzyılın sıcağı olacağı söyleniyor. Ne olur riski yok edemediğimiz günlerde dağıtım yapılmasa. Ölmek istemiyoruz ey PTT yöneticileri. Berran'a yaşattığınızı yanınıza kar koymayacağız. Ta ki sizler insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar bu mücadele devam edecek.”