5 arkadaşın hayatını kaybettiği kazada kahreden detay

Konya'da kontrolden çıkan otomobilin karşı şeride geçerek başka bir araçla çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

5 arkadaşın hayatını kaybettiği kazada kahreden detay

Sabah Gazetesi'nde Tolga Yanık'ın haberine göre Konya-Beyşehir karayolunun 55'inci kilometresinde dün akşam saatlerinde meydana gelen korkunç kazada, Dilara Çoban idaresindeki otomobil, sürücüsünün kontrolden çıkıp, karşı şeride geçerek Beyşehir istikametine gitmekte olan Koray Anık (44) idaresindeki ciple çarpıştı.

Kazada Çoban'ın kullandığı otomobildeki arkadaşları Muammer Tan (22), Veli Büyükaydın (21), Sait Belgemen (22), Şevval Karabulut (15) ve Ayşenur Boncuk (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Çoban ile aynı araçtaki Nisanur Karabulut (17), karşı aracın sürücü Anık ve kızı Ela Ceylin Anık (17) yaralandı.

DİLARA EHLİYETSİZ ÇIKTI

Kaza sonrası detaylarda ortaya çıktı. Konya kent merkezinde oturan arkadaş grubunun haftasonu tatilinde Beyşehir ilçesinde bulunun Karaburun plajına gittikleri, akşamda tekrar evlerine doğru yola çıktıkları öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten ekipler tarafından yapılan incelemelerde Dilara Çoban'ın kullandığı otomobilin Muammer Tan adına kayıtlı olduğu, Çoban'ın da ehliyetinin olmadığını belirlendi.

Ayrıca kazada ölen arkadaşların emniyet kemerlerinin de arkadan takılı olduğu, sadece yaralıların kemerlerinin takılı olduğu ileri sürüldü. Dilara Çoban'ın Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'şerit izleme ve değiştirme' maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle kusurlu olduğu belirtildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Cenazeler otopsi işlemlerinin ardından ailelere teslim edildi. Şevval Karabulut ve Sait Belgemen'in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Araplar Mezarlığına, Veli Büyükaydın'ın cenazesi Üçler Mezarlığında, Muammer Tan'ın cenazesi Yediler Mezarlığında toprağa verildi. Ayşenur Boncuk'un cenazesi de yine Araplar Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.