6 Eylül'den itibaren farklı bir normal var!

Konserden tiyatroya, maçlardan seyahatlere kadar bir çok alanda aşı kartı veya negatif PCR testi zorunlu olacak.

6 Eylül'den itibaren farklı bir normal var!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre salgınla mücadelede vaka ve ölüm oranları artarken yapılan aşı miktarı 95 milyonu geçti. Uzmanlar yoğun bakımlarda yatan hastaların genellikle aşısız olduğunu belirterek toplumsal bağışıklık için aşının şart olduğunu söyledi.

Bu kapsamda okulların da açılacağı 6 Eylül Pazartesi için İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine PCR testi genelgesi gönderdi. Bu kapsamda yeni dönemde aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Kural, 18 yaş üstü için geçerli olacak. İşte yeni dönemde alınacak tedbirler:

SOSYAL HAYAT

Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler için PCR testlerinin ibraz edilmesi gerekecek. 48 saat içinde yapılan negatif PCR testi olmayanlar etkinliklere katılamayacak.

ULAŞIM

Uçak, tren, otobüs ve diğer toplu taşıma araçları için de PCR testi gerekecek. Bu kapsamda THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda 6 Eylül'den sonra seyahat edecek yolcuların ya aşı kartını ya da PCR testinin negatif olduğunu ibraz edeceğini duyurmuştu.

EĞİTİM

- Haftada 2 kez negatif sonuç istenecek

- Aşı olmayan öğretmenler haftada 2 kez PCR testi yaptırmak zorunda olacak.

- Öğrencilerle temas eden aşı olmamış eğitim personeli, kantin çalışanları, servis şoförleri ve rehber personelinden haftada 2 kez PCR testi istenecek. PCR sonuçları okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

- Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları öneriliyor.

- Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutuları bulundurulacak ve bunların günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak. Maske teminini MEB karşılayacak.

- Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak. Böylelikle servis kullananların aynı yerde oturması sağlanacak.