AB enerji şirketlerine ek vergiler getirmeyi teklif edecek

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB enerji şirketlerinin aşırı yükselen gelirlerine ek vergiler getirmeyi teklif edeceğini bu sayede 140 milyar eurodan fazla bir meblağ toplanacağını ifade etti.

AB enerji şirketlerine ek vergiler getirmeyi teklif edecek

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği’nin (AB) düşük maaliyetli elektrik üreticilerine gelir tavanı uygulamak ve fosil yakıt şirketlerinin enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı elde ettiği kârı paylaşmasını sağlayacak bir düzenleme teklif edeceğini açıkladı.

Von der Leyen teklif edilen düzenleme ile üye ülkelerin enerji krizi ile mücadelede kullanabileceği 140 milyar eurodan fazla bir meblağ toplanacağını ifade etti.

TÜKETİCİNİN SIRTINDAN OLAĞANÜSTÜ KÂR ETMEK YANLIŞ

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen bugün yaptığı açıklamada, “Sosyal piyasa ekonomimizde kârlar iyi. Ancak bu zamanlarda savaştan yararlanarak ve tüketicilerin sırtından olağanüstü rekor karlar elde etmek yanlış.”

Leyen “Kârlar paylaşılmalı ve en çok ihtiyacı olanlara kanalize edilmelidir. Teklifimiz üye devletlerin darbeyi doğrudan hafifletmesi için 140 milyar eurodan fazla gelir sağlayacak” dedi.