Aleyna Tilki'nin takıntılı hayran davasında karar çıktı

Aleyna Tilki’nin evinin önüne kadar giden ve çiçekler gönderen takıntılı hayran Muhammed Erkam A. hakkında dikkat çeken bir karar verildi. Mahkeme, karşılıklı bir duygu olmadığı için çiçek gönderilmesini cinsel taciz suçu olarak belirledi.

Aleyna Tilki'nin takıntılı hayran davasında karar çıktı

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre şarkıcı Aleyna Tilki'nin Üsküdar'da yaşadığı sitenin jiletli tellerinden atlayıp evinin önüne giden ve taciz mesajları atan Muhammed Erkam A. hakkında dava açılmıştı.

Tilki ile sosyal medyadan tanıştığını öne süren sanık, "Beni yetenekli bulup piyasaya sürmek istedi. Benden çiçek istediği için de evine gönderdim" dedi. Bu savunmanın ardından Adli Tıp'tan Erkam A.'nın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alındı.

Sanık Muhammed Erkam A., 1 yıl 3 ay hapis cezası ve 3 bin 320 lira adli para cezasına çarptırıldı.

ÖZEL KONUTUNA GÖNDERDİ

Mahkeme, sanığın çiçekleri şarkıcının işyeri adresine değil, şahsi konutuna gönderdiğini kaydetti ve hoşlanma duygusunun karşılıklı olmamasına rağmen gerçekleştirilen bu durumun cinsel taciz suçunu oluşturduğunu vurguladı. Muhammed Erkam A.'ya, Aleyna Tilki'ye karşı cinsel taciz suçundan 3 bin 320 lira adli para cezası, konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.