Apple'dan NFT dünyasına ağır darbe!

App Store, NFT platformları için giderek zor bir alan haline geliyor. Apple, yeni yaptırımlarını duyurdu.

Apple'dan NFT dünyasına ağır darbe!

ShiftDelete'ten Ramazan Erdinç'in haberine göre son yıllarda Web 3 ve Metaverse kavramlarıyla birlikte popüler hale gelen NFT, günden güne etkisini arttırıyor. Öyle ki büyük şirketler, hala tartışmalı olan bu alanda önemli yatırımlarını arttırıyor. Bu alanda daha önce yatırım yapmaya hazırlanan Apple’dan ilginç bir hamle geldi.

App Store, NFT satışlarında kesinti uygulayacak

Teknoloji devi, App Store İnceleme Yönergesi’ni güncelledi. Yeni güncellemede dikkat çeken ayrıntılardan birisi de NFT’ler aracılığıyla açılan özellikleri sınırlayan madde oldu. App Store, NFT alım ve satımlarında Apple’ın ödeme yöntemlerini uygulayacak.

Yönerge ile birlikte teknoloji devi, uygulamaların listelenmesine, basılmasına ve aktarılmasına izin verildiğini ve kullanıcıların kendi NFT’lerini görüntülemesine izin verdiğini söyledi. 

Ancak, NFT’lerin sahipliği, uygulama içinde daha fazla özelliğin kilidinin açılmasının önüne geçiyor.

Kuralla birlikte kullanıcılar artık NFT’leri sadece Apple’ın uygulama içi ödeme sistemi aracılığıyla satın alabilecek.

Apple’ın Uygulama içi satın alma konusunda tekel olmak istediği biliniyor. Apple, NFT platformlarının kendi uygulamaları üzerinden satış yapmasına izin verirken yüzde 30 komisyon zorunluluğunu yürürlüğe koymuş oldu.

Bu sayı, daha önce yüzde 2,5’tu. Aslında şirket, bu yönergenin ilk sinyalini geçtiğimiz ay vermişti.

Konu ilk kez gündeme geldiğinde açıklama yapan Epic Games CEO’su Tim Sweeney, “Apple, garip bir şekilde uygulama içi ödeme hizmetinin komisyonlarını yüksek tutuyor. Bununla birlikte, Uygulama içi ödeme hizmetine rakip olacağını düşündüğü sektörleri de App Store’da ezmeye çalışıyor.” ifadelerine yer vermişti.

Konular teknoloji Apple NFT