Asgari ücretliye ara zam sinyali

Bakan Bilgin, Temmuz ayında enflasyon farkı ve ücretlerde yeni düzenlemelerle tüm kesimlerin rahatlayacağını açıklarken, asgari ücretliye ‘ara zam’ için de çalışma başladı.

Asgari ücretliye ara zam sinyali

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Temmuz ayında enflasyon farkı, ücretlerde yeni düzenlemelerle bütün kesimlerin rahatlayacağını açıkladı.

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretliye "ara zam" için de çalışma başlattı.

Bakan Bilgin, "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, 'Enflasyona karşı devletim benim yanımda' dedirtecek bir düzenlemeyi, Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi.

Bakan Bilgin, emeklilere sadece enflasyon farkı değil, sosyal korumalarını destekleyecek bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız" açıklamasını yapmıştı.

Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu'nun programına katılan Bakan Bilgin de Türkiye'nin, çalışanlara enflasyona karşı "Devletim benim yanımdadır" dedirtecek bir düzenlemeyi gerçekleştirecek durumda olduğunu söyledi.