Aybüke öğretmenin babasından yürek burkan açıklamalar

Batman Kozluk ilçesinde şehit olan öğretmen Aybüke Şenay Yalçın’ın Karabük’te yaşayan babası Sadık Yalçın, “5 yıldır bize bu acıyı yaşatanlar soysuz ve arsızdır. Soyu olmayanın ne vicdanı ne de merhameti olur” dedi.

Aybüke öğretmenin babasından yürek burkan açıklamalar

Sabah Gazetesi'nden Ali Faik Atay'ın haberine göre Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan babası Sadık Yalçın, kızı olmadan geçirdiği beşinci Öğretmenler Günü'nde duygularını anlattı.

Yalçın 5 yıldır hiç acılarının dinmediğini belirterek "Benim kızım ataması çıktığında seve seve görev yerine gitti. Kızıma 'Oralar tehlikeli' dediğimde 'Ben gitmezsem, o gitmezse oradaki bizim çocuklarımıza kim eğitim verecek, bu vatana millete hayırlı evlat olarak yetişmelerine kim sağlayacak' demişti. Görev yaptığı Batman Kozluk halkını ve öğrencilerini çok seviyordu.

Biz yine hüzünlüyüz, 5 yıldır acımız hiç bitmedi. Bu 24 Kasımda bize bu acıyı yaşatanlar, bu işleri yapanlar soysuzdur, arsızdır, bunların peşinden gidenler de , savunanlar da işbirlikçileri de arsız, soysuz. Soyu olmayanın ne vicdanı, ne merhameti ne de vatanları vardır. Bize bu günlerde ve 5 yıldır acıyı yaşatanlara lanet olsun. Şanlı Türk Ordumuzu, askerimiz polisimiz onlarla mücadele ediyor, Allah onlara güç kuvvet versin, aziz şehitlerimizin kanlarını yerde koymuyorlar" dedi.

Baba Yalçın "Türkiye'nin neresine gidersem gideyim her yerde Aybükelerle karşılaşıyorum. Bu güzel vatanımızın kalkınması için eğitim şart, binlerce Aybükeler bu vatanın kalkınması ve ileriye gitmesi için eğitim veriyor, çocuklarımızı eğitiyorlar. Hepsinden Allah razı olsun, iyi ki varlar. Bu vatanın birliği ve beraberliği için ülkemizde ve sınır ötesinde bu hainlerle mücadele eden askerimize, polisimize ve korucularımıza Allah güç kuvvet, sağlık sıhhat versin. Onları sevdiklerine bağışlasın, Devletimizi yönetenlere sağlık sıhhat ve güç kuvvet versin." dedi.