Aylin Sözer cinayetinde flaş gelişme

48 yaşındaki Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i Maltepe'deki evinde öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Kemal Ayyıldız’ın yargılanması tamamlandı.

Aylin Sözer cinayetinde flaş gelişme

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kemal Ayyıldız cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlanırken müştekiler, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mahkeme, tutuklu sanık Ayyıldız'ı ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

MÜŞTEKİ AVUKATLARI ÜST SINIR İSTEDİ

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'i boğazını kesip yakarak katlettiği gerekçesiyle sanık Kemal Ayyıldız'ın cezalandırılmasını istedi. Müşteki avukatları ise tutuklu sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

"AYLİN'E BEN KIYMADIM"

Tutuklu sanık Kemal Ayyıldız ise savunmasında "Her zaman söylüyorum. Bir gün suçsuz olduğum anlaşılacak. 3 tane çocuğum var, üzerlerine yemin ederim Aylin'e ben kıymadım" sözlerini sarf etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 15 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

Duruşma sonu mahkeme, tutuklu sanık Kemal Ayyıldız'ın 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme, sanığı 'Nitelikli yağma' ve 'Mala zarar verme' suçlarından da 15 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

"AYLİN HANIMIN GÖZÜ ARKADA KALMADI"

Davanın karara bağlanmasının ardından müşteki avukatları basına yaptığı açıklamada "Aylin Hanımın gözü arkada kalmadı. İlk günden beri takip ettiğimiz süreç bugün neticelendirildi. Önemli bir süreci geride bıraktık. Gerçekten çok önemli bir karar. Hiçbir açıdan indirimi ve haksız tahrik uygulanmadı. Son dönemlerde özellikle kadına dönük şiddet, kadın cinayetleri yönünden farklı farklı kararların çıktığını görüyoruz. Genel anlamda görüşlerimizin neredeyse tamamına yakını kabul gördü. Dolayısıyla bu süreçlerin sonunda hak edenin hak ettiği cezayı almış olması önemli. Yerel mahkemenin kararı burada mevcut bundan sonraki aşamada da gelişmeleri tabi süreci takip edeceğiz" dedi.

ACILI KARDEŞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Aylin Sözer'in kardeşi Nilay Sözer ise "Sanığa ağırlaştırılmış müebbet müebbet hapis cezası verildi. Hiçbir karar ablamı geri getirmeyecek. En azından diğer kadınların öldürülmesini önleyebilir. Çünkü canınız yanmadan anlamıyorsunuz. Benim içime su serpilmiyor. 100 kere ağırlaştırılmış müebbet alsa ablamı geri getirecek bir şey yok. Mahkeme başkanı tüm detayları ayrı ayrı sorguladı. 2 yıl yargılama çok uzun bir süre. Biz katili suçüstü yakaladık. Her şey benim gözümün önünde oldu. Bizim hayatımızda tehlike altındaydı" şeklinde konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görev yapan 48 yaşındaki Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i Maltepe'deki evinde öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Kemal Ayyıldız'ın yargılanması tamamlandı.