Ayşegül Çınar ve Furkan Çalıkoğlu'nun davası Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek

Ayşegül Çınar ile Furkan Çalıkoğlu, Beyoğlu'nda bir restoranda tartışma çıkarmıştı. Görevlilere ve çevredekilere hakaret eden Çalıkoğlu, önce bıçakla çalışanlara ardından kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan polis memurlarına saldırmıştı.

Ayşegül Çınar ve Furkan Çalıkoğlu'nun davası Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Ayşegül Çınar da polis memurlarına hakaret savurarak engel olmaya kalkmıştı. Uzun süre gündemi meşgul eden olay sonucunda çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce Çalıkoğlu cezaevine gönderilirken, oyuncu Çınar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DAVA AÇILDI

Ayşegül Çınar ve sevgilisi Furkan Çalıkoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Tutuklu Çalıkoğlu'nun restoranda bıçakla görevlilere yönelik tehditler savurduğu ve Çınar'ın polis memurlara karşı 'Sanatçıyım ben. Haritadan kendinize yer beğenin' diyerek polislere yumruk atmaya çalıştığı ortaya çıktı. Çınar hakkında 8 yıldan 11 yıla, Çalıkoğlu hakkında ise 29 yıldan 7 yıla kadar hapsi istemiyle dava açıldı.

Bugün İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava görülmeye devam etti. Duruşmaya tarafların velileri katılım sağladı.

Tutuklu sanık Furkan Çalıkoğlu SEGBİS ile bağlandı.

Müşteki sıfatında yer alan aşçı Nebi B., mahkeme huzurunda ifadesini verdi. İfadesinde, "Furkan Çalıkoğlu olay çıkardı. Kimlerle kavga ettiğini bilmiyorum. Ben o sırada meze arabasını topluyordum. Bana birilerini sordu anlayamadığım için tokat attı. Sonra ben mutfaktan içeri girip kaçmaya başladım. Servis asansörüne bindim o da bindi. Bıçak çıkardı. Elinde iki bıçak vardı. Kolumdan bıçakladı. Ben de kendimi korumaya çalıştım. Bağırmaya başladım. Onun dışında fiziksel müdahale olmadı. Asansörün kapısı açık bir şekilde bulunuyordu. Elindekini bıçağı bana göstererek boğazımı keseceğini söyledi. O sırada diğer sanık Ayşegül Çınar geldi. Bizi görünce sanık Furkan'a müdahale etti. Müdahale etmeseydi. Boğazımı kesebilirdi. Ben de o hengameden faydalanarak ben de asansörden kaçtım. Başka bir yere saklandım. Sanık Ayşenur Çınar orada kaldı. Şikayetçiyim" dedi.

BERAATINI TALEP ETTİ

Furkan Çalıkoğlu'nun avukatı "Müvekkil mekanda Ayşegül Çınar ile otururken kafasında şapka olan maskeli bir şahıs müvekkilin masasındaki şişeyi alarak kafasında parçalıyor. Bu olaydan önce mekanda arbede yaşanmamıştır. Ortada ciddi bir tahrik vardır. Çalıkoğlu'nun vücudunda darp izleri mevcuttur. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Beraatını talep ediyoruz" dedi. Duruşma savcısı tutukluluk halinin devamını talep etti.

GÖREVSİZLİK VERİLDİ

Mahkeme, Furkan Çalıkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına, görevsizlik kararı vererek davayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.