Bakan Yerlikaya: "400'ün üzerinde kişiyle arama kurtarma çalışması yapılıyor"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "9 kişiye ulaşılamıyor. 400'ün üzerinde kişiyle arama kurtarma çalışması yapılıyor" dedi.

Bakan Yerlikaya: "400'ün üzerinde kişiyle arama kurtarma çalışması yapılıyor"

Habertürk TV'ye açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "Öğleden sonra 14.28 sıralarında Erzincan İliç ilçemizde özel sektöre ait maden ocağında toprak kayması meydana geldi. Madenden çıkarılan toprakların istiflendiği büyük alan var. O alanın kayması sebebiyle maalesef 9 çalışanımızdan haber alınamıyor. Onların toprak kaymasının altında kaldığı değerlendiriyor. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı olarak seferberlik haline geldik. 3. Ordu, Mehmetçik, Jandarma, polis 400'ün üzerinde arama kurtarmayla ilgili çalışanlarımız var. Ne ihtiyaç olursa yönlendirdik, daha da takviye yapıyoruz. Geceyle ilgili tedbirlerimizi aldık. Adalet Bakanımız açıklamasını yaptı, savcılar görevlendirildi. Bakan yardımcılarımızı oraya gönderdik. Şu anda an be an takip ediyoruz. Bir yandan da Antalya ile ilgili meselemiz var. Su taşkınlarından dolayı yapmış olduğumuz çalışma var. Dualarımız buradaki kardeşlerimizin üzerine olsun diyoruz. Onlara, yakınlara hayırlı bir haber veririz diye dua ediyoruz. Net bildiğim bir meselede kesinlikle bilgi veririm. Şu anda arama kurtarma yönüne, bir an önce vatandaşlarımıza ulaşmaya odaklandık. Bu konuyu aydınlatma görevi olan sayın Adalet Bakanı Yılmaz Bey savcıları görevlendirdi. Ortaya çıkınca hep birlikte bilgilendireceğiz."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: "TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen tüm madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devlet olarak tüm imkânlarımızla sahadayız. Ekiplerimiz olayın yaşanması ile birlikte bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Bölgeye takviye ekipler de ivedilikle sevk edilmiştir. İrtibat kurulamayan kardeşlerimize ulaşmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.