Beşiktaş'taki boğaza nazır gözde mekan için tahliye davasında flaş karar

İstanbul Barosu, Beşiktaş Balmumcu’da bulunan Boğaz'a nazır tesisinde işletmeciye karşı açtığı tahliye davasını kazandı. Alınan karar sonrası gözde mekân dün boşaltıldı. Türkiye Barolar Birliği’nin 5.5 milyon dolara satın aldığı yer 10 yıldır İstanbul Barosu’nun kullanımında.

Beşiktaş'taki boğaza nazır gözde mekan için tahliye davasında flaş karar

HALKTV'nin haberine göre bir ara ‘gece kulübü’ olarak kullanıldığı yönünde tartışmalara neden olan İstanbul Barosu’nun Balmumcu’daki sosyal tesisini, GMG Partners Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. işletiyordu.

TESİS DÜN BOŞALTILDI

İstanbul Barosu’nda geçen yıl yapılan seçim sonrası göreve gelen yeni yönetim, anılan mekândaki işletmeci ile yollarını ayırma kararı verdi.


Beşiktaş'taki boğaza nazır gözde mekan için tahliye davasında flaş karar


Yeni yönetim kurulu, tesisin boşaltılması için icra takibi başlattı sonrasında tahliye davası açıldı. Açılan tahliye davası İstanbul Barosu lehine sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre dün de mekân boşaltıldı.

NASIL DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ AVUKATLARA DA SORULACAK

Konu ile ilgili İstanbul Barosu adına yapılan açıklamada, “Geçmiş dönemlerde yer kullanımının avukat kamuoyunda tartışmalara neden olduğu dikkate alınarak, tesisle ilgili tahsis amacı doğrultusunda avukatlarımızın kullanımı için ne şekilde değerlendirileceği hususunda proje ve görüşler için meslektaşlarımızla bilgi paylaşımına devam edilecektir” denildi.

5.5 MİLYON DOLARA ALINMIŞTI

Boğaz'a nazır konumu ile İstanbul’un en değerli mekânlarından biri olan tesisin mülkiyeti Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) ait. TBB, anılan yeri 2012’de 5.5 milyon dolara satın almıştı.


Beşiktaş'taki boğaza nazır gözde mekan için tahliye davasında flaş karar - Resim : 2