BORSACILARDAN HALKA AÇIK ŞİRKET PATRONLARINA BÜYÜK TUZAK

Manipülasyondan ceza yemiş olan ‘azılı borsacı' Yusuf Teker ile Hayati Üstün’ün, hisse satma bahanesiyle halka açık şirket patronlarını tuzağa çektikleri konuşuluyor.

BORSACILARDAN HALKA AÇIK ŞİRKET PATRONLARINA BÜYÜK TUZAK

Borsa kulisleri yine çok hareketli. Gündem ise bomba gibi!

İddia yenilir yutulur değil; hem çok önemli hem de çok kritik.

Önemli çünkü, suçlananlar borsa dünyasının çok yakından tanıdığı kişiler. Manipülasyondan ceza yemiş, çok sayıda davası olan, bazıları halen süren, ‘tezgahların’ arkasındaki isim olarak bilinen Yusuf Teker ile borsa camiasının yakından tanıdığı Hayati Üstün.

Kritik çünkü, Yusuf Teker ve Hayati Üstün’ün hedefinde olanlar, halka açık şirketlerin patronları.

"KOMİSYON KARŞILIĞI HİSSE SATMA" TUZAĞI

İddialara göre, son dönemde birlikte hareket ettiği söylenen ikili, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin patronlarını tuzağa düşürüyor.

2021’nin başlarından itibaren, çok can yakan “Samat hisselerindeki operasyonu”nun perde arkasında ortaya çıkan Teker ile Üstün’ün, borsadaki patronlara komisyon karşılığı hisse satmak bahanesiyle yanaştıkları, ‘aldatmayı’ göremeyen patronların da bu yolla kurulan tuzağın içine çekildikleri ileri sürülüyor.

TEKER’İN EKİBİNE İKİNCİ KEZ CEZA

Yılın başında Samat’ta kurulan tezgahta SPK’ya yakalanan ve işlem yasağı getirilen ekibi için Yusuf Teker, tam ‘süre bitti’ diye sevinirken, yeni bir ceza kararıyla karşılaştı. SPK, Abdurrahman Yıldırım ve Yusuf Teker'in SAMAT hissesinde yakalanan ekibine verilen 6 aylık işlem yasağını, 6 ay daha uzattı.

Akrabalarına ait farklı farklı hesaplar üzerinden yürütülen işlemler sonucu garibanlara yaşattığı acılarla tanınan Teker, bilindiği gibi, yüksek komisyon karşılığı patron mallarının piyasada satılması, halka arzdan kalan hisselerin pazarlanması başta olmak üzere genellikle yatırımcıları mağdur eden işlemlere imza atıyor.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/borsacilardan-halka-acik-sirket-patronlarina-tuzak/1583103