Bülent Alkış: "Oyunculuk sistemli bir akıl hastalığı gibi"

Yer aldığı sayısız projeyle ismini başarılı oyuncular kategorisine çoktan yazdırmış bir isim olan Bülent Alkış; Çemberimde Gül Oya, Arka Sokaklar, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Filinta, İsimsizler, Uyanış: Büyük Selçuklu, Evlilik Hakkında Her Şey gibi sayısız yapımda rol aldı.

Bülent Alkış: "Oyunculuk sistemli bir akıl hastalığı gibi"

Şimdilerde "Raylar Boyunca" programıyla ekrana gelen Alkış, Akşam Gazetesi'nden Ali Demirtaş'ın sorularına yanıt verdi...

Alkış, "Oyunculuk mesleki ve teknik anlamlarının dışında sizin için ne anlam ifade ediyor?" sorusuna "Bence oyunculuk sistemli bir akıl hastalığı. Kontrol edilebilir bir şekilde, şizofreni gibi. Ama bu işe kafayı takar ve iyisini yaparsanız... Birden ortaya mısır patlağı gibi çıkmaktan bahsetmiyorum. Çünkü benim ustalarım var. Kontrollü bir hastalık gibi bu. Ve bırakamazsınız, bırakamıyorsunuz. Bir çeşit bağımlılık, çok keyifli ve zevkli. Oyunculukta birden fazla maskeniz var. Ama maskeyle gezmekten bahsetmiyorum tabii, yanlış anlaşılmasın." yanıtını verdi.


Bülent Alkış: "Oyunculuk sistemli bir akıl hastalığı gibi"


Genç oyuncu adaylarına da nasihatlerde bulunan Alkış, şu ifadelerde bulundu:

"İlk olarak şunu sormalılar, ünlü mü olmak istiyorum sanatçı mı? Oyuncu mu olmak istiyorum yoksa ekranda görünüp bunun üzerinden prim mi yapmak istiyorum? Önce bu sorulara cevap vermek gerekiyor. Aslında bu soruların altında şu yatıyor, özveriye hazır mıyım? Ben bu işin gerekliliklerini yapabilecek kapasitede miyim? Bundan bıkar mıyım ve ben bu işin ahlakına sahip olabilecek miyim? Yaptığımız iş size şöhreti getiriyor ama siz bunları taşımaya ve bunların gerekliliklerini yapmaya hazır mısınız? Kendinizden ne kadar ödün verebilirsiniz bir iş için? Yastığa başımı koyduğum zaman ben bu işe ne kadar emek verdim ve bu işi hakkıyla yapmaya çalıştım? Bütün bu sorulara cevap verdikten sonra bu yola çıkmak lazım. Ben bu işten ne kadar para kazanırım, beni kaç kişi tanır, bunlar soru değil. Bunlar senin yaptıktan sonra bulacağın cevaplar olur ancak."