Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "Suudi turist gelecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi kardeşlerimizin Türkiye'ye gelişi artacaktır. Bunu Muhammed Selman ile yaptığımız görüşmede de ele aldık. Ben turizm mevsiminin çok çok önemli geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: "Suudi turist gelecek"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bayram namazını Büyük Çamlıca Camii’de kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıkışta gazetecilerle bayramlaşarak, sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

*Şu anda silahlı kuvvetlerimizin en üst kademesi Şanlıurfa’da bir araya geldiler. Ve bütün tugay komutanlarıyla beraber oldular.

*Ben de kendileriyle görüşmeleri yaptım. Her yerde bu birlik beraberlik güçlenerek devam ediyor.

*Şu anda İçişleri bakanımız yine alanda, o da ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Bu vesileyle ben bu hassasiyeti yakalamak suretiyle, bu birliği beraberliği teyit eden tüm girişimleri mutlulukla takip ediyorum.

ERDOĞAN, PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

*Cumartesi günü benim danışmanım büyükelçi İbrahim Kalın bey, Dışişleri Bakan yardımcısı Sedat bey onlar Kiev’e gittiler. Kiev’de görüşmeleri yaptılar.

*Yaptıkları görüşmede oralardan bazı temennileri aldılar. Ve bu hafta içerisinde sayın Putin ile bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız.

*Tabi bu arada, kendileri de Ukrayna tarafı olsun Rusya tarafı olsun hububat ihracatında falan onlar da destek istiyorlar. Bu konuları da Putin ile görüşmek suretiyle onun da önünü açmanın gayreti içinde olacağız.

*Ama bu tahliyelerin hızlandırılması süreci ve bu konuda her türlü adımı atıyoruz, inşallah atacağız.

*Ama burada tabi liderlerin bir araya gelmesi. Arzumuz odur ki İstanbul veya Ankara’da liderleri bir araya getirelim.

*Ukrayna’nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası Türkiye olacaktır. İstanbul veya Ankara olacaktır. Putin bu konularda çok hassas. Elinden gelen desteği de vereceğini söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

* Ama bu arada da biliyorsunuz Körfez ile ilgili çok olumlu gelişmeler var. Son olarak Suudi Arabistan ziyaretimiz önemli bir çıkış noktası olacak.

*Ben Suudi kardeşlerimizin de Türkiye’ye gelişleri çok daha artacaktır. Suudi Arabistan – Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek.

*Suudi Arabistan’dan gelecek olan inşallah kardeşlerimizin, Türkiye’deki onların Turizm anlayışı çok olumlu olduğu için de bu yaklaşım Türkiye’ye farklı yansıyacaktır. Ben bu turizm mevsiminin Türkiye’de çok çok olumlu geçeceğine inanıyorum.