Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan borsa uyarısı

"Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SPK ve BİST yönetimine seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan borsa uyarısı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Borsa İstanbul'un 150. Yıl Gong Töreni bugün gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.

Törende Borsa İstanbul BIST 500 endeksi devreye alındı. Törende Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Sermaye piyasalarını maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız" dedi.

'BORSA OYUN ALANI DEĞİLDİR'

Şimşek'in konuşmasının satırbaşları şöyle oldu:

* Yeni açıkladığımız programa ciddi güven var. TL varlıklara ciddi bir talep var.

* OVP'nin önemli bir hedefi sermaye piyasalarını derinleştirmektir. 

* Sermaye piyasalarının gelişmesi, enflasyonun tek haneye düşmesi ile birlikte inanıyorum ki firmalarımız çok daha makul maliyetlerle kaynağa erişecek. 

* Borsa bir oyun alanı değildir. O yüzden SPK'nın yaptığı çalışmalar önümüzdeki dönemde etkili hale gelecek. 

* Eğer birikimlerimizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracata yönlendireceksek mutlaka fiyat istikrarını sağlamamız lazım. 

* 2002'den bu yana Türkiye ekonomisi gelişmekte olan ülkelere göre çok daha hızlı büyümüştür. 

'MEYDANI BOŞ BIRAKMAYIZ'

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları ise şöyle oldu:

* Borsamız 150 yıllık köklü tarihiyle Türkiye'nin son bir buçuk asırdaki inişli çıkışlı yolculuğunun en yakın şahitleri arasında yer alıyor.

* Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Borsa İstanbul'u yıpratmayı amaçlayan bütüncül kampanya yürütüldü. Battık, bittik senaryolarıyla yatırımcı korkutuldu.

*Halbuki başta kıta Avrupası olmak üzere gelişmiş, kalkınmış ülkelerde farklı tablo söz konusudur. Buralarda ne siyasetçiler ülkenin sermaye piyasasını kötüleyerek seçim kazanma hayali kurar ne de sistem böyle bir manipülasyona izin verir.

* Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız.

* Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz.

* Vatandaşımızın gönül huzuruyla birikimlerini değerlendireceği ve reel ekonominin istifadesine sunacağı bir iklimi tesis etmekte kararlıyız.

* Enflasyondaki artışın kontrol altına alınmasıyla birlikte ülkemize yönelik kaynak akışının daha da hızlanacağına inanıyoruz.