Dedeman Hotels miras kavgası yüzünden Murat Dedeman'ın kemiklerini sızlatıyor!

2019 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat eden Dedeman Holding'in patronu Murat Dedeman'dan geriye kalan o dönemin 600 milyon liralık serveti yüzünden mirasçılar birbirine düştü.

Dedeman Hotels miras kavgası yüzünden Murat Dedeman'ın kemiklerini sızlatıyor!

Turizm Haber Merkezi'nin haberine göre Türk turizmi ve konaklama sektörünün önemli aktörlerinden Dedeman Hotels'i de bünyesinde barındıran Dedeman Holding'in sahibi Murat Dedeman'ın hayatını kaybetmesinden sonra o dönemin parası ile 600 milyon liralık servetten dolayı mirasçılar birbirlerine düşerken mirastan mahrum bırakılan hak sahipleri tarafından kayyum atanması talebiyle açılan iflas davası gölgesinde şirket peşe peşe otel açmaya devam ediyor.

Miras kavgası ve açılan iflas davasıyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada Murat Dedeman’ın ismi ve hatırası hiçe sayılarak, basın yoluyla, iyi niyetten uzak ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak yapılan paylaşımların merhumun ruhunu rahatsız etmekten başka hiçbir etki yaratmadığı belirtilse de holding yönetiminde olan Rıfat Dedeman ve Banu Dedeman'ın diğer hak sahiplerine şirketten haklarını vermedikleri gibi psikolojik ve maddi şiddet uygulayarak Murat Dedeman'ın kemiklerini sızlattığı da bir gerçek olarak ortaya durmaya devam ediyor.

Turizm sektörünün önemli ismi Murat Dedeman'ın 2019 yılında geçirdiği kalp ameliyatının ardından kaptığı enfeksiyon nedeniyle hayata veda etmesiyle geriye o dönemin parasıyla 600 milyon liralık servet kalırken bu mirasın yüzde 51'lik kısmının ikinci eşi sevda dedeman ile ilk evliliğinden olan oğlu Rıfat Dedeman ve kızı Banu Dedeman ile sevgilisi Olga'dan olan kızı Sofia Satin arasında bölünmesi gerekirken Dedeman Holding'in yeni patronu Rıfat Dedeman ile üvey annesi Sevda Dedeman arasında kılıçlar geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çekildi.

Murat Dedeman'ın hayatını kaybetmesi sonrasında Dedeman Holding'in başına geçen Rıfat Dedeman ve dedeman hotels Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ile miras yüzünden karşı karşıya gelen Murat Dedeman'ın son eşi Sevda Dedeman ile 2017'de boşandığı eşi Olga'dan olan kızı Sofia Dedeman bir süre önce mirastan mahrum bırakıldıkları iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Sevda Dedeman ve Sofia, murat dedeman tarafından kendilerine tahsis edilen araçların alınmak istendiğini, doğal gaz aboneliklerinin iptal edildiğini ve Dedeman Holding ile diğer şirketlere girişlerinin engellendiğini iddia etti.

Murat Dedeman'ın ikinci eşi Sevda Dedeman ve sevgilisi Olga'dan olan kızı Sofia son olarak avukatları Osman Hacıbekiroğlu vasıtasıyla Dedeman Holding'in tasfiyesini ve şirkete kayyum atanmasını talep ederken şirketin feshi davası İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Dava sonucu ve miras paylaşımının nasıl olacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: https://www.turizmfm.com.tr/dedeman-hotels-miras-kavgasi-yuzunden-murat-dedeman-in-kemiklerini-sizlatiyor/144/