DNA testiyle 3 milyar liralık servete ortak oldular

İzmirli emlak kralı Kazım Pırlant geçen yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. ABD'li kardeşler, annelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda babalarının Kasım Pırlant olduğuğunu öğrendi. Babalık, DNA testiyle sonuçlandı. Pırlant'ın 100 milyon dolarlık servetine iki kardeş ortak oldu.

DNA testiyle 3 milyar liralık servete ortak oldular

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre 69 yaşında hayatını kaybeden iş insanı Kasım Pırlant'ın 100 kmilyon dolarlık servetine iki ortak çıktı.

İzmirli iş insanı Kasım Pırlant (69) 1973'te eğitimini sürdürmek amacıyla gittiği ABD'de lokanta satın aldı ve 1978 yılında emlak işine girdi.

1985 yılında İzmir'de alışveriş merkezleri sahibi olan Pırlant, gayrimenkul alanında yaptığı yatırımlarla sayılı zenginler arasına girdi.

İzmirli emlak kıralı olarak anılmaya başlanan Pırlant 69 yaşında öldü. ABD'li kardeşler annelerinden aldıkları bilgilerle babalarına ulaştı.

Henry Kevin Jackson ile Candice Jackson, İzmir ve Şikago'da yatırımları, AVM'leri bulunan ve geçen sene 69 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü işadamı Kasım Pırlant'a açtıkları babalık davasını kazandı.

30 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI

Jackson kardeşler böylece Pırlant'ın 100 milyon dolarlık (3 milyar lira) servetine de ortak olmuş oldu. ABD'li kardeşlerin geçtiğimiz aylarda 30 milyon dolara satılan İzmir'deki AVM ile gökdeleninin satışının iptali için de yargıya başvuracakları öğrenildi.

Davayı kazanmanın mutluluğunu yaşayan ABD'li Kevin Jackson ilk defa konuştu:

"Ablam ve ben davayı kazandığımız için çok mutluyuz. Pırlant soyismini alacağız. Bu konuda yapacak daha çok işimiz var. Babamın efsanesini, hikayesini sürdürmek istiyorum. Babamın sahibi olduğu alışveriş merkezinin satışının iptali için de yargıya başvuracağız."

Kasım Pırlant'ın çocukları ve eski eşi arasındaki miras savaşı kızışacak.

İzmirli işadamı Kasım Pırlant (69) 1973'te eğitimini sürdürmek amacıyla gittiği ABD'de lokanta satın aldı ve 1978 yılında emlak işine girdi. 1985 yılında İzmir'de alışveriş merkezleri sahibi olan Pırlant, gayrimenkul alanında yaptığı yatırımlarla sayılı zenginler arasına girdi.

Emlak kralı Pırlant vasiyetnameye göre Türkiye'de sahibi olduğu gayrimenkullerin tamamını, ortağı olduğu şirketlerindeki hisselerini, banka hesaplarındaki paraların ve taşınır mallarının hepsini eski eşi Tülay Duygulu Pırlant'a bıraktığı ortaya çıkmıştı.