Doymak bilmeyenlere Setur da eklendi!

Antalya Kaş Yat Limanı imar değişikliği planı, AKP ve MHP oylarıyla ilçe meclisinden ve imar komisyonundan geçti.

Doymak bilmeyenlere Setur da eklendi!

Ranta açılmak istenen turizmin başkneti Antalya'nın Kaş ilçesindeki Yat Limanı için talep edilen imar değişikliği planı, AKP ve MHP'li isimlerin oylarıyla ilçe meclisi ve imar komisyonundan geçerken teklif, büyükşehir belediyesinin meclisinde de ele alınacak.

Antalya'da Makyol setur ortaklığı olan makmarin AŞ tarafından işletilmekte olan Kaş Yat Limanı'na otel, ticari işletmeler, spa merkezi ve yeni yüzer iskeleler yapmak amacıyla şirketin talep ettiği imar değişikliği planı; daha önce defalarca ilçe ve il meclislerine taşınarak oy birliği ile reddedilmesine karşın, AKP-MHP oylarıyla ilçe meclisinden ve imar komisyonundan geçerken imar planı değişikliği teklifi, 7 Ağustos'ta Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülmek üzere yeniden gündeme alınacak. 

Yapılmak istenen imar planı değişikliği ile yıllardır mücadele ettiklerini belirten, Kaş Yat Limanı imar planı değişikliğinin yaratacağı rant ve tehlikeleri anlatan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kaş belediyesi Meclis üyesi ve Kaş Çevre Kültür Derneği kurucularından Meral Çiyan Şenerdi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''İmar değişikliği ile yükseltilecek olan duvarlar, kıyının ve genel olarak Kaş'ın silüetini bozacak. Deniz ile halk arasına bir duvar örerek kıyı halktan görsel ve kullanım anlamında koparılmış olacak. İnsanlara kıyıda yürümek için alan bırakılmayacak ve dükkanların önüne, denizin üstüne asma iskele şeklinde yürüyüş yolu yapılması gerekecek. İmar değişikliği ile kentin kalbinin bir nevi alışveriş merkezi, otel mekanına dönüştürülmesi planlanıyor. Planda, yoğunlaşan araç trafiği ve park sorununa çözüm düşünülmemiş. Kaş’ın mevcut trafik ve otopark sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşecek. 122 teknelik artışın da deniz kirliliğini artıracağı şüphesiz.''

Yaya yolu olarak planlanan alanın ise sit alanı olduğunu, planlama alanının bitişiğinde 1. derece arkeolojik sit alanının bulunduğunu ve bu alanların imar planlarına konu edilmesi ve herhangi bir inşaat faaliyeti yapılmasının kanunen mümkün olmadığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Kaş Belediye Meclis üyesi ve Kaş Çevre Kültür Derneği kurucularından Meral Çiyan Şenerdi firmanın sunumunda, sit alanının yaya giriş alanı olarak kullanılmak istendiğinin görüldüğünü, plan için daha önce hazırlanan raporda kamu yararı yoktur denildiğini kaydetti.

Kaynak: https://www.turizmhabermerkezi.net/doymak-bilmeyenlere-setur-da-eklendi-kas-marina-daki-rant-projesi-komisyondan-gecti/20490/