Düzce'de deprem!

AFAD, Düzce'de saat 15.40'ta 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul ve çevresinde birçok kentte hissedildi.

Düzce'de deprem!

Kandilli verilerine göre saat 15:40'da Düzce’de 5.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıklarken, depremin merkezde gerçekleştiğini duyurdu.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre sarsıntı, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa’da da hissedildi. Düzce ve Boluda halk, panikle sokaklara döküldü. Düzce'de polis ve jandarma ekipleri, bölgede devriye görevinde bulunurken, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Bazı evlerde sarsıntı ile eşyaların devrilerek, hasar gördüğü belirtildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar, devam etti.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Düzce'de, saat 15.40’ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

VALİ ATAY: "İLK BİLGİLERE GÖRE CAN KAYBI YOK"

Düzce Valisi Cevdet Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

İMAMOĞLU: "OLUMSUZ BİR GELİŞME YAŞANMADI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da herhangi bir olumsuz gelişme olmadığını söyledi. İmamoğlu, “Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’DE ART ARDA DEPREM

Düzce’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından, yaklaşık 15 dakika sonrasında Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.