Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 50 yılı aşkın geçmişe sahip fotoğraf yayıncılığı geleneğinin bir parçası olan ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından yayımlanan Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Serisi’nin 14’üncü eseri Nusret Nurdan Eren retrospektifi oldu.

Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı

Seri, her yıl değerli bir fotoğraf sanatçısının retrospektif kitabını, sanatsal bütünlük içinde ve referans kitap niteliğinde izleyicilere sunuyor.



Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı

Serinin 14’üncü kitabı olan eserde, Nusret Nurdan Eren’in benzersiz bir titizlik ve çarpıcı kompozisyon anlayışıyla odaklandığı, bu uğurda mimarlık pratiğini terk ettiği fotoğraf üretimi, peşine düştüğü tema ve formları ortaya koyacak biçimde titizlikle seçilip sıralanmış karelerle aktarılıyor.



Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı - Resim : 2

Ekim 2023’te, kitabın çalışmaları tamamlandığı sırada hayata veda eden usta fotoğrafçı, tipolojileri ve kapsayıcı çalışma disiplini ile her zaman öne çıkacak ve ilham kaynağı olacak bir sanatçı olarak tanımlanıyor.



Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı - Resim : 3

Konsept ve tasarımı Bülent Erkmen’e ait olan, editörlüğünü ise Orhan Cem Çetin’in üstlendiği Nusret Nurdan Eren retrospektifi, Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunuluyor.


Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı - Resim : 4


ECZACIBAŞI FOTOĞRAF SANATÇILARI DİZİSİ HAKKINDA

Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından yayımlanan ve fotoğraf yıllıkları ile başlayan gelenek, 2010 yılından itibaren Türkiye’den bir fotoğraf sanatçısının retrospektif kitabını, sanatsal bütünlük içerisinde bu seri kapsamında izleyicilere ulaştırıyor. Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi kapsamında bugüne kadar; Şakir Eczacıbaşı, Ara Güler, Ozan Sağdıç, Sami Güner, Sabit Kalfagil, İzzet Keribar, Ersin Alok, Yıldız Moran, Ergun Çağatay, İbrahim Zaman, Lütfi Özkök, Yusuf Tuvi ve İsa Çelik retrospektifleri yayımlandı.



Eczacıbaşı Fotoğrafçılar Dizisi’nin 14’üncü eseri yayımlandı - Resim : 5

DHA