Egemen Akkol: "Doğallığımı kaybetmeden yazmaya çalışıyorum"

Daha önce çıkardığı "Kıyamet" ve "Boş Bir Gemi" ile dikkatleri çeken, şimdilerde ise "Ölmek İstedim" parçası ile müzikseverlerle buluşan rock müziğinin yeni sesi Egemen Akkol, dört yıldır sevilen sanatçı Edis'in vokali olarak müzik çalışmalarını sürdürüyor.

Egemen Akkol: "Doğallığımı kaybetmeden yazmaya çalışıyorum"

Akşam Gazetesi'nden Merve Yılmaz Oruç'un röportajı...

Müzik ciddi anlamda ne zaman varolmaya başladı hayatında?

Lisede gitar çalmaya başladım. Bir grup kurduk ve festivallere, yarışmalara katıldık. Üniversiteyi Boğaziçi'nde okudum. Burada müzikle ilgili birçok koroda yer aldım. Yurt içinde ve dışında konserlere gittik. Eğitimler aldım. Üniversitede Yönetim Bilişim Sistemleri okudum. Bu anlamda müzikte alaylıyım diyebilirim. Şan dersleri aldım, online eğitimlere katıldım. Kendi kendimi geliştirmeye çalıştım.

Neden üniversitede konservatuvar okumadın?

Önce hobiydi müzik benim için... Derslerim iyiydi. Ailenin düşünceleri o yaşlarda sizi etkiliyor. Onlar her zaman destekçim oldu. Ancak o yıllarda müzik alanında bir kariyer planı çizecek kadar kendime güvenim yoktu. Müzikle ilgili nasıl bir yolum olur öngöremiyordum. Üniversiteden mezun olunca kendi işimi yaptım. Özel sektörde çalışırken Edis ile yolumuz kesişti. İlk önce ikisini bir arada yürütmeye çalıştım. Ancak daha sonra müziğe çevirdim yüzümü. Üniversitede başlayan beste yapma, söz yazma sürecim hızlandı, Edis ile konserlere çıkmaya başladık. Profesyonel olarak müziğe giriş yaptım. Dört yıldır vokal olarak onun ekibindeyim.

Kendi müziğini nasıl tarif ediyorsun? Edis pop, senin çıkardığın parçalar rock...

Kendimi bir kalıbın içine koymak istemiyorum. Şu müziği yapıyorum demek doğru olmuyor çünkü janrılar o kadar iç içe girdi ki... Çok fazla türden besleniyorum ve farklı müzikler dinliyorum. Müzik ayrımı yapmıyorum. Ama tabii benim sahnede en rahat olduğum, içimden gelen, insanlarla doğru iletişim kurabildiğim tarz, rock müzik. Edis ile yolculuğa gelince dediğim gibi ben müzik ayırmam ve pop müziği de severim. Edis'in müthiş bir orkestrası, sahnesi var. Birçok il gezdik, büyük sahnelerde konserler verdik. Buradaki canlı performanslar bana çok şey katıyor.

Ne zamandır söz yazıyorsun?

Üniversiteden beri yazıyorum. Aslında yazdığım şarkıları konserlerde çalıyorduk, grubumla. Ama bu şekilde piyasaya çıkarmaya cesaret edemedik. Nasıl bir yolda gitmem gerektiğini bilmiyordum. Çekincem vardı. Her şeyin doğru bir zamanı olduğunu inanıyorum. Doğru zaman da 2021 yılıymış.

Kıyamet, Boş Bir Gemi ve Ölmek İstedim... Peş peşe çıktı değil mi bu tekliler?

Evet, hepsi bu yıl içinde çıktı. Kıyamet ilk parçam daha sonra Boş Bir Gemi geldi. Onlar biraz daha duygusal şarkılar idi. Modu farklı ama temelde rock eserler. Bunlar da sözü bana ait parçalardı. En son Ölmek İstedim çıktı. Bu yeni bir çalışma. Pandemi döneminde yazdım. Daha sert bir soundu var. Ve bunu daha çok seviyorum.

Peki sözler nasıl kaleme dökülüyor?

Kendimi kötü, yorgun hissettiğim zamanlarda içime çekilirim hep. O dönemi bir beslenme, psikolojik olarak kendimi şarkı yazmaya hazırlama süreci olarak görüyorum. Bu dönem geçtikten ve yaşadıklarım içimde demlendikten sonra sözler yazıya dökülür. Yaşadığım, hissettiğim şeyleri yazmaya çalışıyorum. Beni anlatan, hayatımdan kesitler bu parçalar. Belki de bu yüzden sahte gelmiyor insanlara. Birçok bestem var. Ve bunlarla yola devam etmek istiyorum. İçimden geldiği gibi üretiyorum. Doğallığımı kaybetmeden yazmaya çalışıyorum.

Kendi bestelerini topladığın bir albüm yakın zamanda gelir mi?

Şimdilik böyle bir düşüncem yok. Albüm çok emek istiyor. Bu emek sonunda karşılığını alamayabilirsiniz. Dijital dönemde yaşıyoruz. Bu yüzden insanların bir albümü baştan sona dinlemeye vakti olmuyor. Ancak biraz daha insanlar beni tanısın ileriki yıllarda albüm çıkarmak isterim elbette.

Sayfanda birçok cover parçalar gördüm... Yenisi gelecek mi?

Yenilerini çekmeyi düşünmüyorum. O videoları arkadaşım ile yapmıştık ve çok güzel dönüşler aldık. Ancak orada kaldı. İnsanlar artık beni kendi müziğimle tanısın istiyorum.

İNSANLARLA SIRLARIMI PAYLAŞIYORUM

Bestelerine müzikseverlerin dönüşü nasıl?

Olumlu dönüşler, beni motive eden mesajlar alıyorum. Yolun başındayım. Sürekli üretip, kaliteli işler yapmaya çalışıyorum. İnsanlara kendimden bir şeyler sunuyorum. Onlarla sırlarımı, düşüncelerimi paylaşıyorum. Bu anlamda müziğime yapılan yorum aslında hayatımıza, kişiliğimize yapılan yorumlar gibi. Güzel cümleler duymak bu açıdan daha kıymetli oluyor. Parçalar çıkmadan ilk aileme dinletiyorum. Onların müzik kulağına güveniyorum. İnsanlara bazen yeni müzikler dinlemek yorucu gelebiliyor. Ancak yeni kuşak keşfetmeyi seviyor. Benim de hedef kitlem onlar...

Yeni yılda ne gibi çalışmaların olacak?

Yeni şarkılar çıkarmaya devam edeceğim. Beni ifade eden parçalar olacak yine. Düetler de yapacağız. Edis ile yola devam ediyorum. Henüz kendi şarkılarımı seslendirdiğim solo konserler vermeye başlamadım. Bu benim hayalim. Umarım yeni yılda olacak. Müziğin üretim aşamasından itibaren her anında varım. Ancak en keyif aldığım mikrofonu elime alıp insanlara karşı parçalarımı söylemek.