Elazığ ve Muğla'da korkutan depremler!

AFAD'dan yapılan açıklamada, Merkez üssü Elazığ olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Diyarbakır ve çevre ilçelerde de hissedildi.

Elazığ ve Muğla'da korkutan depremler!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Soylu, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise depremin ardından katıldığı canlı yayında "Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimizi taramalarını sürüdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardından uyarı şeklinde bir bilgi yoktu ama burası 24 Ocak'taki depremin ardından hareketli bir bölge. Devletimizin o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Deprem sırasında arkadaşlarımız AFAD, jandarma, UMKE takiplerini sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir kayıt yok. Bir tespit vuku bulursa kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DA SALLANDI!

Elazığ’daki 5.3’lük depremin ardından Muğla’nın Dalaman ilçesinde de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.