Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

Elon Musk, Twitter için 44 milyar dolarlık anlaşmasını, anlaşmanın birçok hükmünün esaslı ihlalini gerekçe göstererek sonlandırdığını açıkladı.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter için sağladığı 44 milyar dolarlık anlaşmayı feshettiğini duyurdu. Twitter daha önce Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul ettiğini doğrulamıştı. Elon Musk sürekli Twitter'daki bot hesapların tamamını kaldırmak istediğini dile getirmişti.

ANLAŞMA ASKIYA ALINDI

Ünlü milyarder, bugün yaptığı açıklamada, Twitter için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın geçici olarak askıya alındığını söyledi. Tesla CEO'su, buna gerekçe olarak spam ve sahte hesaplarla ilgili bekleyen ayrıntıları gerekçe gösterdi. Musk, "Twitter anlaşması, spam/sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların yüzde 5'inden daha azını temsil ettiğini destekleyen ayrıntılar gelene kadar, geçici olarak askıya alındı." dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Elon Musk'ın, ikna edilememiş olma ihtimali yüzünden anlaşmadan çekildiği konuşuldu. Elon Musk, avukatları aracılığıyla Twitter'a ulaştı ve bot hesaplarla ilgili daha fazla veri istedi.

Gelen bilgilere göre Twitter, bu talebi kabul ederek Musk'a daha fazla veri verdi.

Elon Musk'ın, bot hesaplar hakkındaki verileri bizzat kendisinin inceleyeceği ve buna göre bir karar vereceği belirtilmişti.