Emrullah Erdinç Polat çiftinin gözaltına alındığı anların detaylarını anlattı

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile Dilan Polat’ın İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emrullah Erdinç Polat çiftinin gözaltına alındığı anların detaylarını anlattı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Gelişmenin ardından YouTube hesabından bir açıklamada bulunan gazeteci Emrullah Erdinç şu bilgileri verdi:

"Günlerdir konuştuğumuz kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ve Dilan Polat çifti, İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındılar. Haber kaynaklarından aldığım bilgiye göre de Mali Şube Müdürlüğünde nezarethaneye kondular.

Tabi baskınlarda sadece Polat çifti yakalanmadı. Birinci ve ikinci derecelik yakınları da gece yataklarında uyurken kapılarında polisi gördü. Gelelim gece saatlerinde ki hareketli dakikalara...

Aslında Polat ailesine yönelik başlatılan kara para ve vergi kaçırma soruşturmasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dün saat 17'de gözaltına alınmaları yönünde karar verdi.

Nedeni de Mali Şube ekiplerinin yaptığı çalışmaydı... Üst düzey polis amirlerinden oluşan 3 kişilik bir heyet, dün öğleden sonra bütün gün Anadolu Adliyesi'nde soruşturma yürüten savcının yanındaydı.

Polisler ellerindeki delileri savcıyla paylaştı.

Tek tek delillerin üzerinden geçirdikten sonra da savcı gözaltına alınmaları yönündeki kararları yazdırarak nöbetçi mahkemeden de hızlıca onay aldı. Bu kısım çok önemliydi.

Böylece dün saat 17'de operasyon için resmi izinlerin tamamı alınmış oldu.

O yazıyla şubeye dönen polisler sızma olmasın diye baskına katılacak polisler hemen bilgi vermedi ve görevlendirilen yaklaşık 150 polise saat gece yarısı tam 1'de şubede bulunmaları yönünde talimat verildi. O saat geldiğinde de ekipler 4 kişilik gruplara ayrıldılar ve her bir grubun eline sarı bir zarf verildi.

Ekip amirlerine de saat sabaha karşı tam 3'te bu zarfın açılacağı bilgisi verildi. Ardından da ekipler plana göre baskınların yapılacağı ilçe ve mahallelere dağıldılar.

Saat 3 olduğunda da ekipler zarfı açtığında içinden Dilan ve Engin Polat, çiftiyle birlikte birinci ve ikinci derecedeki yakınlarının isimlerinin olduğu mahkeme kararlarını ve ev adreslerini buldu. O dakikadan sonra da Polat ailesi için günlerdir 'Geliyor' dediğimiz fırtına başlamış oldu...

Polis eş zamanlı olarak evlere baskın düzenledi. Dilan Polat evde uyurken; Engin Polat ise ayakta polis baskınına yakalandı.

Polis çifte gözaltında olduklarını söyleyerek, önce cep telefonlarını el koydu, ardından da giyinmelerini istedi. Kullandıkları ilaç varsa onları da yanlarına anmalarını istedi.

Kapıdan çıkmadan önce de kadın bir polis memuru Dilan Polat'a dönerek 'İsterseniz çocuklarınızla vedalaşın bir süre onları göremeyeceksiniz' dedi. Evdeki gürültüye küçük çocuklardan biri uyandı, diğeri ise uyuyordu. Dilan ve Engin Polat, çocuklarıyla vedalaşarak evden polislerin arasından çıktı.

Diğer yakınlarının da gözaltına alındığını, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde gördüler. Çünkü aralarında kardeşleri ve babalarının da olduğu birinci ve ikinci derecede yakınlarının bulunduğu şüphelerin tamamı sağlık kontrolü için Devlet Hastanesine getirilmişti.

Tek tek hepsi sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından şüphelerin tamamı Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu B blok dördüncü kata çıkartıldılar.

Üstlerindeki kemer ve ayakkabı bağcıklarının tamamı çıkartıldı. Şüphelilerin yarım saat süren gözaltı tutanak doldurulmasından sonra da nezarethaye, kadın ve erkek ayrı olmak üzere kondu ve aldığım bilgiye geride saat 11'e kadar göz altındaki şüphelerinin tamamı dinlenecek.

Operasyona katılan polisler de bu sırada dinlenmiş olacak.

Saat 11'den sonra da sorgu işlemleri yavaş yavaş başlayacak."