Ertem Eğilmez'in oğlundan "Tosun Paşa 2" açıklaması

Merhum Yeşilçam emekçisi Ertem Eğilmez'in yönetmen oğlu Ferdi Eğilmez, Kemal Sunal'ın bir dönem ‘Tosun Paşa' filmini yeniden çekmek için kendisine teklifte bulunduğunu söyledi.

Ertem Eğilmez'in oğlundan "Tosun Paşa 2" açıklaması

Türk Sineması’nın klasiklerinden ‘Hababam Sınıfı’, ‘Süt Kardeşler’ ve ‘Canım Kardeşim’ filmlerinin yönetmeni merhum Ertem Eğilmez’in oğlu Ferdi Eğilmez, merhum usta komedyen Kemal Sunal’ın doğum gününde 1976 yılında Kartal Tibet'in yönettiği "Tosun Paşa" filmiyle ilgili aralarında geçen bir diyaloğu anlattı. 

Ertem Eğilmez’in vefat ettiği dönemlerde Kemal Sunal’ın kendisini evine davet ettiğini söyleyen Eğilmez, “Bir gün beni çağırdı, gittim yanına. Babam yeni vefat etmişti. ‘Hayatımda en sevdiğim filmim ‘Tosun Paşa’ filmi. Acaba Kartal Tibet yaşıyorken 2’incisini çeksek mi?’ dedi. 24 yaşındaydım, param yoktu, kaldı öyle. Hayat işte!” şeklinde konuştu.

Komedyenler Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz da Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden ‘Tosun Paşa’yı yeniden çekmek için Arzu Film’e başvurmuştu. Ancak iki oyuncu da ‘Hayır’ yanıtını almıştı.