Eşe cinsel saldırıya 15 yıl hapis talebi

İstanbul’da M.G. (62) ile eşi N.G., arasında bir süredir anlaşmazlıklar yaşanıyordu. Biri kız, ikisi erkek, üç çocukları bulunan çift, 26 Ocak 2020’de dışarıda yemek yedikten sonra eve geldi.

Eşe cinsel saldırıya 15 yıl hapis talebi

Milliyet Gazetesi'nden Elif Altın'ın haberine göre anne N.G. 4 yaşlarındaki kızları R.G.’yi odasına götürdü. Kızının odasına giden M.G. ise eşinin odadan çıkmasına izin vermeyerek cinsel saldırıda bulundu. N.G., şikâyetçi olurken, başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren çiftin 22 yaşındaki oğlu da olayı doğruladı.

İddianamede, alınan ATK raporu ve ifadeler doğrultusunda M.G.’nin eşine şiddet uygulayarak küçük kızlarının önünde cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.

İddianamede savcı, şüpheli M.G., hakkında eşine karşı “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 12 yıldan 14 yıla kadar hapis istedi.

Savcı, çocukların gözünün önünde olan bu eylem için ise “hayasızca hareketlerde bulunmak” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istedi. Ayrıca sanık M.G., eşine karşı başka davadan “kasten yaralama” suçundan da 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu ceza da 8 bin 960 TL adli para cezasına çevrildi.

Hükmün açıklanması geri bırakıldı.