Ev sahibinden "Evi boşalt, molotof atarım" tehdidi

İstanbul Ataşehir’de oturduğu ev için yasal zam artışı isteyen kiracı Rıfat N., kendisini “Evi boşalt. Molotof atarım, yakarım. Sizi devlet mi koruyacak?” diyerek tehdit eden ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu

Ev sahibinden "Evi boşalt, molotof atarım" tehdidi

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya’nın haberine göre Ataşehir'de bir dairede 4 yıldır kiracı olarak ikamet eden Rıfat N., geçtiğimiz aylarda ev sahibi Erhan D.'nin kira zam oranında yasal sınır olan yüzde 25'in çok üstünde bir zam teklifiyle karşılaştı.

Kirası 1200 lira olan Rıfat N., yasal zam oranı olan yüzde 25'lik artışı hatırlatınca ev sahibinin tehditlerine maruz kaldı.

Kiracısı Rıfat N.’ye "Evi boşalt. Molotof atarım. Ben yakarım evi bile, anlıyor musun?" diyen ev sahibi, tehditleri diğer aile bireylerine de sirayet ettirdi. Kiracısının babası Abdi N.'ye de, "Sizi devlet mi koruyacak? Hemen boşaltsın" dedi.

Tehditlerden bunalan ve huzuru kaçan kiracı Rıfat N., yüzde 76 oranında zam yapsa da ev sahibi bir zam daha istedi. Bununla da kalmayan Erhan D., kiracısının eşyasını kapıya koyacağını söyleyerek "Sen evi boşaltma, bak ne oluyor? Kimse seni koruyamaz. Ben yasa falan tanımam. Seni devlet mi koydu buraya? Senin kafa nanik mi? Sen adamına denk geldin. Sen beni bileyle, sen film izle daha" şeklinde tehditler savurdu.

Savcılığa başvuran kiracı Rıfat N. can güvenliğinden endişe ettiği için eşiyle babasının yanına taşındıklarını belirterek, "Düzenimiz bozuldu. Eşim daha fazla yıprandı, günlerce ruh gibi dolaştı. Eve gidip gelirken korku yaşadı" dedi.

Olay mahkemeye taşındı, soruşturma sürüyor.