Ev tekstilinde 2024’ün trend renkleri belli oldu

Tüketicilerin ev tekstilinde hangi ürünlere daha çok ilgi duyduğunu açıklayan Levanzo’nun Genel Müdürü Yurdal Ercan, 2024 trendlerini paylaşırken kendi koleksiyonlarına dair de bilgi verdi.

Ev tekstilinde 2024’ün trend renkleri belli oldu

Ev tekstilinde 2024 trendlerinde modern ve yenilikçi bir yaklaşımın öne çıktığını vurgulayan ev tekstili markası Levanzo’nun Genel Müdürü Yurdal Ercan, “Bu yılın trend renkleri arasında çağdaş bir atmosfer sunan tonlar öne çıkıyor. Soft yeşili, bronz kiremiti ve şeftali somonu gibi renkler daha çok tercih ediliyor. Desenlerde ise geometrik formlar, sanat esintili grafikler ve deneysel dokular dikkat çekiyor. Ayrıca, sürdürülebilir materyaller ve yenilikçi üretim teknikleriyle tasarlanan ürünler de büyük ilgi görüyor” dedi.


Ev tekstilinde 2024’ün trend renkleri belli oldu


Tüketicilerin ev tekstilinde hangi ürünlere daha çok ilgi duyduğunu açıklayan Ercan, 2024 trendlerini paylaşırken kendi koleksiyonlarına dair de bilgi verdi. Ercan, “2024’e ait koleksiyonlarımızda müşteri talepleri doğrultusunda seçtiğimiz özel işlenmiş teknik kumaşlar kullandık. Görsel bir şölen sunmanın yanı sıra, doğa dostu materyalleri değerlendirdik. Ürün yelpazemizde anti-alerjik ürünlerimiz ve ütü istemeyen kumaşlar en çok tercih edilenler arasında yer alıyor” diye konuştu.

“ANTİ-ALERJİK ÜRÜNLER TOZ, KİR VE BAKTERİLERİ UZAK TUTUYOR”

Hassas cilt yapısına sahip ya da sağlığına özen gösterenlerin son dönemde anti-alerjik ürünleri tercih ettiğini belirten Ercan, “2024 ev tekstili kreasyonumuzda yorgan, yastık ve alez gibi doğrudan cilde temas eden ürünlerde anti-alerjik üretime ağırlık verdik. Üretimde kullanılan bileşenler sayesinde, ürünlerimiz tozu, kiri veya alerjiye sebep olabilecek bakterileri yüzeyine çekmiyor. Özel dokusuyla ev tozu akarını -mite- bünyesinde tutuyor” ifadelerini kullandı.

“ÜTÜ GEREKTİRMEYEN ÜRÜNLERİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞTİRİYORUZ”

Büyük boyutları sebebiyle ev tekstili ürünlerini ütülemenin zaman aldığını belirten Ercan, “Kullanıcılarımıza hem zaman kazandırmak hem de işlerini kolaylaştırmak için teknik kumaşlar sunuyoruz. Kumaşlarımızın önce yüzde 100 pamuklu olarak üretimi yapılıyor. Ardından, özel tekniklerle boyanarak doğal kırışık bir görünüm elde ediyoruz. Çabuk kuruyan ve ütü gerektirmeyen kumaşlardan hazırlanan ürünleri ve üretim yöntemlerini, Ar-Ge çalışmalarımızla her geçen gün daha da geliştiriyoruz” dedi.


Ev tekstilinde 2024’ün trend renkleri belli oldu - Resim : 2


“DOĞA DOSTU ÜRETİM KONUSUNDA HASSAS DAVRANIYORUZ”

Her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de sürdürülebilirliğin kritik bir önem taşıdığını söyleyen Ercan, “Biz de doğa dostu üretim konusunda hassas davranıyoruz. Yüzde 100 biyolojik pamuk üretiminde, suni gübre ya da tarım ilacı kullanılmamasına özen gösteriyoruz. Üretimde su tasarrufu yaparken, iklim ve ekosistemimizi de koruyoruz. Çevre dostu ürünlerimizle insan sağlığını da önceliklendiriyoruz” diye konuştu.

DHA