Evi Sabuncaki 148 yıllık soyadı için tazminat ödeyecek

148 yıllık çiçekçi 'haksız kazanç'tan 253 bin TL ödeyecek. Ünlü çiçekçi Sabuncakis'in varisi Evi Sabuncaki, 'sabuncakis' uzantılı siteden satış yaparak ‘haksız kazanç sağladığı' için Sabaş Çiçekçilik'e 253 bin TL tazminat ödeyecek.

Evi Sabuncaki 148 yıllık soyadı için tazminat ödeyecek

Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine göre Sabaş Çiçekçilik AŞ., ortak marka kullanım hakkına sahip olduğu Sabuncakis Ailesi'nin 4. kuşak torunu Evi Sabuncaki'ye 'sabuncakis' uzantılı siteden satış yaparak 'haksız kazanç sağladığı' iddiasıyla dava açtı.

Mahkeme, Sabaş Çiçekçilik'i haklı bularak, Sabuncaki'yi 253 bin lira tazminata hükmetti.

Karara itiraz eden Sabuncaki, sahte imzayla 'Sabuncakis' markasının elinden alınmaya çalışıldığını öne sürdü. Evi Sabuncaki'nin avukatı Ceren Gündüz, "Mahkeme, hatalı bir değerlendirme ile müvekkilim aleyhine karar vermiştir. Sunulan sözleşme sahtedir. Müvekkilim haciz tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu karara itiraz ederek davayı, İstinaf Mahkemesi'ne taşıdık" dedi.

ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN CENAZE ÇELENKLERİ ONLARDAN

Evi Sabuncaki'nin babası İstirati Sabuncakis tarafından 1874 tarihinde kurulan Sabuncakis Çiçekçilik, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde çiçekçilik alanında çelenk yapan ilk şirket olarak faaliyet gösterdi.

Sabuncakis Ailesi'nin, Ulu Önder Atatürk'ün cenazesindeki çelenkler ile Anıtkabir'deki tüm anmalarda da imzası bulunuyor.

Günümüzde 'Sabuncakis' adında 15 çiçekçi dükkanı bulunuyor.