Fatih Altaylı'dan Erkan ve Şimşek hakkında olay yorum!

Usta gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı’dan dikkat çeken Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek yorumu geldi.

Fatih Altaylı'dan Erkan ve Şimşek hakkında olay yorum!

Kritik haftaya girilen şu saatlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babasının bir çalışanın işine son verdirdiğine yönelik tartışmalar ise devam ediyor.

Bankadaki krizin ciddi boyutlara ulaştığı da dile getiriliyor. Bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatsız ettiği öne sürüldü. Ortaya atılan bir başka iddiaya göre ise uzun bir süredir Amerika’da yatırımcılarla temas halinde olan Hafize Gaye Erkan’ın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına katılmayacağı konuşulmaya başlandı.

“BAL GİBİ BİLİYORUZ Kİ AYAK ALTINDA DOLAŞIYORMUŞ”

Gazeteci Fatih Altaylı Gaye Erkan ve Merkez Bankası hattında yaşananlara ilişkin Youtube kanalından bir yorumda bulundu.

“İktidar içinde birileri Gaye Erkan’ın başını yemek istiyor. Ancak birilerinin Gaye Erkan'ı yemek istemesi Gaye Erkan’ın babasının yapmış olduğu şeyleri temize çekmez” diyen Fatih Altaylı, “Bal gibi biliyoruz ki Gaye Erkan'ın babası Merkez Bankası'nın Ankara'daki İstanbul'daki ama daha çok İstanbul'daki merkezine gidip oralarda ayak altında dolaşıyormuş. Bu başta bir iddia idi ve bu iddia aylardır zaten konuşuluyordu” ifadelerini kullandı.

“UĞUR DÜNDAR’I AİLEYİ KORUMA KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYORLAR”

“Türkiye'nin en iyi okullarında okumuş Amerika'da bir bankada Genel Müdürlük yapmış bir kadın ve bu kadını yetiştiren bir aile böylesine alaturka bir davranış biçimi içerisinde olmaz diye hep umdum, bunu da burada paylaştım” diye devam eden Fatih Altaylı, Gazeteci Uğur Dündar’ın paylaştığı WhatsApp konuşmalarına ilişkin ise şu dikkat çeken açıklamada bulundu:

“Uğur Dündar'ın paylaşımından sonra anladım ki olmuş ve bu doğru. Uğur Abi’yi biliyorsunuz severim. Uğur Abi ikinci defadır Gaye Erkan'ın eleştirilerinin önüne kendini siper ediyor. Ya aileden bir erişim var ya da başka bir yerden bir erişim var. Yani birileri Uğur Dündar'ı aileyi koruma konusunda bilgilendiriyor ve onu öne sürüyor. Uğur Dündar da büyük bir iyi niyetle bunu yapıyor.”