Fenomen Baykal çifti hakaret dolu yorumlardan şikayetçi oldu

Fenomen Esra Baykal - Yiğit Baykal çifti, paylaştıkları videoların altına hakaret içerikli mesaj yazan iki kişiden şikayetçi oldu.

Fenomen Baykal çifti hakaret dolu yorumlardan şikayetçi oldu

HALKTV'nin haberine göre Esra Baykal (34) ve Yiğit Baykal (34) çifti, sosyal medyada oldukça aktif. Çiftin, TikTok, YouTube ve Instagram’da yüzbinlerce takipçisi var. Çektikleri videolarla milyonlarca kez izlenen Baykal çiftinin başı kimi takipçileri ile dertte.

‘Enişte dikkat et boynuzun çıkar’

Baykal çiftinin Instagram’da yayımladığı bir vidonun altına Serkan T. (43) isimli bir takipçi "Her şakanın gerçeklik payı vardır ablam yolunu çizmeye başlamış enişte dikkate et yakında boynuzun çıkar" şeklinde bir mesaj yazdı.

Baykal çifti anılan mesaj nedeni ile Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hakaret davası açıldı

Yürütülen savcılık soruşturması sonrası Serkan T., bahsi geçen mesajda bir hakaret kastının olmadığını söyledi. Savcılık, Serkan T. hakkında ‘hakaret’ suçlaması ile iddianame düzenledi. İddianamede, anılan mesajın, Baykal çiftinin, onur ve şerefine saldırı niteliğinde olduğu kaydedildi.

T.’nin yargılaması önümüzdeki günlerde Aliağa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

‘Mal’ sözü için 2 yıla kadar hapis talebi

Baykal çiftinin bir başka videosuna altına “Mal” şeklinde mesaj yazan Cihangir K.’ye (36) ilişkin de suç duyurusunda bulunuldu.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli K.’nin ifadesini aldı. K., soruşturmaya konu mesajı kendisinin paylaştığını kabul etti. K. hakkında da ‘Hakaret’ suçlaması ile dava açıldı.

Bilindiği gibi, yasada ‘hakaret’ suçu 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.