Fintek girişimi Fimple, Dünya Katılım'ın altyapısını 1 buçuk ayda yeniledi

Yerli fintek girişimi Fimple uzmanları Dünya Katılım bankasının altyapısını 1 buçuk ayda yenilediğini duyurdu. Kısa sürede altyapı yenilemesinin finans sektöründe önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Fintek girişimi Fimple, Dünya Katılım'ın altyapısını 1 buçuk ayda yeniledi

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bankacılık platformlarının geliştirilmesi, geleneksel yöntemlerle gerçekleştirildiğinde genellikle aylar alıyor. Fimple, sektöre getirdiği tak-çıkar özellikli, ölçeklenebilir ve ekosistem iş birliklerine açık platformu sayesinde bu süreci radikal bir şekilde kısalttı. Bu sayede ana bankacılık platformlarının inşası artık çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Kurumların kendi dinamiklerine göre özelleştirmeler yapabilmesini sağlayarak sektör oyuncularının işlerini basitleştiriyor. Ürünlerini sürekli rekabetçi ve regülasyonlara uyumlu tutarken, finansal kuruluşların odaklarını kendi iş modellerine ve müşterilerine yönlendirmelerini sağlıyor."

Konuya ilişkin Fimple Genel Müdürü Mücahit Gündebahar, "6 haftalık bir süreçte katılım bankası platformunu hizmete almak, deneyimli ekibimiz ve müşteri memnuniyetine olan odaklanmamız sayesinde mümkün oldu. Sürdürülebilir hizmet modeli ile ürünün teknolojik ve fonksiyon seti olarak sürekli rekabetçi tutulması ve regülasyona uyum gibi temel ihtiyaçları çözerken, finansal kuruluşlar ise odağını tamamen kendi iş modeline, ürünlerine ve müşterilerine çevirebiliyor" dedi.

Dünya Katılım CEO'su İkram Göktaş ise "Fimple'ı tercih etmemizin en önemli sebebi aslında isminde saklı 'simple' kelimesinin iş hayatında ne kadar önemli olması. İş süreçlerinde en zorlayan konu aslında basit olanı yapmaktır. Fimple ise sistemiyle bunu başarıyor. Ekiplerinin esnekliği ve yardımseverliği de onları seçmemizdeki ana kriterlerden biri oldu. Bunun yanı sıra, mevcut sistemlerle mukayese ettiğimizde mikroservis mimarileri de bizi cezbetti. Bu sistemin bilişimle ilgili ekiplere ihtiyaç duymadan geliştirilebilir olması çok değerli. Dolayısıyla bu işbirliği, kurumumuz adına kıymetli bir noktada konumlanıyor" ifadelerini kullandı.

Fimple'ın Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Abdurrahman Çınar da “Modern mikroservis altyapısı sayesinde sistemimizle, bir bankayı teknik olarak birkaç gün içinde ayağa kaldırabiliyoruz. Sistem, banka veri merkezine veri kaybı olmadan başarıyla taşındı ve kısa sürede faaliyete geçti" diye konuştu.

DHA