Fulya Zenginer: "Eşimle birbirimizin ilacı olduk"

Setlerden uzak kalan oyuncu Fulya Zenginer, samimi açıklamalarda bulundu. Dali Dali adlı bir çocuk kitabı yazan Fulya Zenginer, “Kariyerimde parladığım da oldu, dibe çöktüğüm de... İş için insanlar kapımda kuyruk da oldu, işsiz kaldığım dönemler de. Aklınıza gelebilecek her şeyi yaşadım” dedi.

Fulya Zenginer: "Eşimle birbirimizin ilacı olduk"

Sabah Gazetesi'nden İlker Gezici'nin röportajı...

Kitap nasıl çıktı ortaya?

'Dali Dali' aslında çizgi film senaryosu olarak yazıldı, eşim Küntay'la çizgi film yapma hayalimiz vardı. Bu süreçte şunu fark ettik tüm sevdiğimiz kahramanlar çizgi romanlardan kitaplardan çıkmış. Bu yüzden bizim kahramanlarımız da çocuklarla ilk olarak kitap aracılığıyla buluşsun istedik. Hem de okuma alışkanlığını teşvik etmek istedik. 'Dali Dali' resimli bir çocuk kitabı oldu. 3'üncü baskıya giriliyor.

Bu kitabı okuyan çocuk ne öğrenecek?

Güçlü bir arkadaşlık hikâyesi sunuluyor kitapta. Amacımız çocukların ötekileştirmeden dostluklar kurabilmelerini, kendileriyle barışmalarını sağlamak.

Küçükken okumaya meraklı mıydınız?

Ben çok okuyan bir çocuktum, hâlâ öyleyim. Çocukken en sevdiğim kitap Samed Behrengi'nin 'Küçük Kara Balık' kitabıydı. Kahramanım da 'Süperman'di.

17 yaşında setlerle tanıştınız. Geldiğiniz yer sizi tatmin ediyor mu?

Geldiğim yer harika. Hissettiğim tatmini anlatamam. O kadar çok şey yaşadım ki kariyerimde; parladım, dibe çöktüm, bazen kapımda kuyruk oldu, bir ara işsiz kaldım... Aklına gelebilecek her evresini yaşadım oyunculuğun. Şu an öğrendiğim her şeyi cebime koydum, deneyimlerimle iyi bir girişimci oldum. Oyunculuk hayaliyle yola çıkan kızdan bir iş kadınına döndüm.

'ÖLÜM SAHNESİNİ OYNAMAK İÇİN ÖLMEYE GEREK YOK'

Çocuk sahibi olmadan çocuk kitabı yazdınız. Bu bilince nasıl eriştiniz?

Ben iyi bir gözlemciyim, oyunculuktan da gelen bir şey bu. Yani ölüm sahnesini oynamak için ölmenin gerekmemesi gibi. Bu arada 'Dali Dali' pedagog onaylı bir kitap.

Peki, anne olmak için kendinize koyduğunuz bir yaş hedefi var mı?

Ben plansız, akışta yaşıyorum, zamanı geldiğinde olacak. Biyolojik saati düşünmek için de çok erken zaten.

'ŞİDDETİN OLMADIĞI EĞİTİCİ ÇİZGİ FİLMLER YAPMAK İSTİYORUZ'

Çocuk kitabı yazmak nereden aklınıza geldi?

Çizgi film yapmayı neden bu kadar istediğimizden başlayayım... Çocuklara içinde şiddet olmayan, hayal gücünü destekleyici, aynı zamanda izlediğinde sıkılmadan bilgi edinebilecekleri çizgi filmler yapmak istiyoruz. Ekran da ya da dijital mecralarda çocuklar için yeterli sayıda iyi içerik yok. 'Dali Dali'yi yazmak ve çizimlerini hazırlamak bir senemizi aldı.

'PANDEMİDE EŞİMLE BİRBİRİMİZİN İLACI OLDUK'

Evlilik nasıl gidiyor?

Pandemide tabii ki sinirlerimiz gerildi ama biz ilacı birbirimizde bulduk. Birlikte daha sıkı bir bağ kurduk. Birbirimizle eğlenmeyi öğrendik.

Bir süredir setlerden uzaksınız...

Karakter canlandırmayı özlüyorum, setleri değil. Bir projeye imza atmak; hayatınızın bir dönemini kiralamak gibi, çok vaktinizi alıyor. Küntay'la geçireceğim zaman kıymetli, onunla geçirmeyi hayal ettiğim saatleri iptal etmek istemiyorum. Eskiden işkoliktim, şimdi anı kaçırmamaya odaklıyım.