Gıda fiyatlarına 'FBI' takibi!

ABD’de son yılların en yüksek enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla birlikte enflasyonu tırmandıran şirketler mercek altına alınıyor.

Gıda fiyatlarına 'FBI' takibi!

Türkiye Gazetesi'nden Osman Sağırlı'nın haberine göre Beyaz Saray artan fiyatları “kurumsal açgözlülük” olarak değerlendirirken, “tedarik zinciri kesintilerini yasadışı kâr için kullandıkları” tespit edilen şirketleri cezalandıracağını duyurdu. Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada "Tedarik zinciri kesintilerini gizli anlaşmaya girişmek için kullanacak olanları caydırmak, tespit etmek ve kovuşturmak" için çalışacağını söyledi.

ABD Antitröst Bölümü ise şirketlerin tedarik zinciri kesintileri kisvesi altında tüketicilerden fazla ücret almak için işbirliği yapmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

FBI Direktör Yardımcısı Luis Quesada, ABD'deki tedarik zinciri problemlerinin suçlulara "fiyatları anlaşmalı olarak yükselten ve müşterilerden fazla ücret almak" için komplo kurma fırsatı verdiğini ve istihbarat teşkilatının uygulamaya katılanları çökerteceğine söz verdi.