Gökova koyları yanıyor!..

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde devam eden orman yangını Ören Mahallesi’ndeki Yeniköy ve termik santrallere doğru ilerlerken Gökova sahilindeki tatil sitelerinde yazlıkçılar evlerini tahliye etti.

Gökova koyları yanıyor!..

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde 5 gün önce başlayan orman yangını binlerce hektarlık alanı kül ederken onlarca ev ve iş yeri kül oldu. Bugün yangın etkisini Milas'ın Bozalan, Çökertme köyleri ile Geren kesimindeki tatil sitelerinde gösterdi. Geren'deki iki tatil sitesi jandarma tarafından tahliye edildi.

ALEVLER VİLLALARI YAKTI

Milas'ın Çökertme ve Bozalan köyünde bazı evler ve ahırlar yandı. Ardından alevler tatil sitelerine ulaştı. Bazı villaların çatı katları, pergoleleri yandı. Orman içindeki ahşap evler yanarak küle döndü.

“HAVA DESTEĞİ OLMADAN BU YANGIN ÖNLENMEZ”

Serdaş tatil sitesinde yaşayan evli ve iki çocuk babası Çetin Kale (45) “Yangının 60 kilometre ilerleyerek buraya geleceğine asla inanamadık, ancak bölgede çok rüzgar var ve ne yazık ki havca desteği alamadık. Vatandaşlar evlerin yanındaki ağaçları keserek yangını önlemeye çalıştı. Alevler çok kuvvetli, önüne gelen her şeyi yakarak ilerliyor, bugün iki helikopter geldi söndürme çalışmalarına destek verdi, yangının kontrol altına alınması yeterli hava desteği olmazsa çok mümkün görülmüyor” diye konuştu.

Yangına halen bölgede bulunan 30'a yakın arazöz, 200'e yakın orman işçisi ve vatandaş ile iki helikopter müdahale ediyor. Jandarma güçleri Türkevleri'nin tahliye edilmesi için talimat verdi. Ören Bodrum karayolu ulaşıma kapatıldı.

“TERMİK SANTRALLE ATEŞ İLK DEFA YÜZ YÜZE GELDİ”

Muğla'nın Milas ilçesinde alevler Türkevleri köyüne ilerledi. Termik santral ile alevler arasında birkaç kilometre kaldı. Yangını yerinde takip eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, alevlerle termik santrali aynı karede gösteren görüntüyü paylaşıp uyardı.

Tokat, “Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi. Uyarılarımıza kulak asılmamasının sonucunu içimiz kan ağlayarak izliyoruz” dedi.

YANGIN ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Sabah saatlerinde Bozalan ve Çökertme’de olan yangın önce sekiz kilometre uzaklıktaki Geren mevkisindeki tatil sitelerine ulaştı. Tatil siteleri alevler içerisinde kaldı.

Yangınların yakınlaşmasıyla Ören ve Türkevleri yakınlarında vatandaşların tahliyesi başladı.

Orman yangının akşam saatlerinde aniden hızlanması ve Türkevleri ile Ören Mahallesi ve termik santrale yönelmesi ile büyük panik yaşandı.

Tatile gelen vatandaşlar ve bölge halkı, araçlarıyla Geren bölgesinden ayrıldı. Ören-Bodrum karayolu tamamen tarfiğe kapatıldı.

Gökova koyları yanıyor!..

Türkevleri köyü de tahliye ediliyor. Şu anda 4 tatil sitesi ile bir balık çiftliği fabrikasının bulunduğu bölgeden haber alınamıyor. Alevler Türkevleri köyü ile Ören Mahallesi’ne ilerliyor.