Gönül Yazar sahneleri erken bırakmasının nedeni açıkladı

Sağlık problemleri ile gündeme gelen Gönül Yazar, sahneleri erken bırakmasının sebebini açıkladı ve şarkıcı Sıla ile ilgili bir anısını da ilk kez anlattı.

Gönül Yazar sahneleri erken bırakmasının nedeni açıkladı

Bir döneme damga vuran Maksim Gazinosu’nun assolistlerden Gönül Yazar, ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay’la röportaj yaptı.

Akay, geçtiğimiz günlerde Gönül Yazar’ın bacağına pıhtı attığını ve hastanede tedavi gördüğünü duyurmuştu.

Kısa süre sonra ise Yazar, sosyal medyadan bu rahatsızlığının daha önce olduğunu açıklamıştı.

Onur Akay, usta sanatçı ile röportaj yaparak, Yazar’ın rahatsızlığı ile ilgili kendilerini yeni olmuş gibi aradığını dile getirdi.

Onur Akay’ın, “Sahneleri neden erken bıraktınız?” sorusuna Gönül Yazar, “1994 yılında bıraktım. Ancak 1995 yılında Sacit Aslan beni karşıya istedi Caddebostan Maksim’e ve onu kıramadım. Sacit, '1 ay sahneye çıkar mısın?' dedi. Çalışma defterlerimi maliyeyi kapattım dedim. Açmam lazım dedim. Siz de o kadar sene çalıştım seni kıramam gelir çalışırım dedim. Çok iş yaptık 1 hafta daha uzattı programı. 94’te bırakmıştım ama en son 95’te 1 ay 1 hafta çalıştım. 94’te bırakmamın sebebi menajer bulamamıştım, kanuncu Coşkun Erdem yürütüyordu benim işlerimi. 20 bin alıyorsa bana 5 bin verip 15’i cebine atıyormuş. Sevim Tanürek’in cenazesinde Şişli Camii’nde duydum. Metin Bükey söyledi ve sahneleri bıçak gibi kestim. Bir sürü dükkânlarımı katlarımı sattım, paraya çevirdim. Onların getirisi ile yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

SILA GÖNÜL YAZARI GÖRÜNCE MASANIN ALTINA SAKLANMIŞ!

“Pop müzikte kimleri beğeniyorsunuz?” sorusunda ise Sıla ile ilgili bir anısını da anlatan Gönül Yazar, “Sıla’yı, Ajda’yı beğeniyorum. Yıldız Tilbe’ye bayılıyorum. İrem Derici’nin de konuşmaları aynı benim gençliğim gibi. Basına dobra dobra konuşuyor, onu da çok seviyorum. Biz her sene 6 Şubat’ta Selahattin Pınar’ı anmaya gideriz. Mustafa Alabora’da Selahattin Pınar’ın akrabası o da olur. Geçen sene gittiğimde biri beni görünce masanın altına saklanmış. Birden çıktı sarıldı bana. Bakıyorum yine tanıyamadım. Kimsin kız sen dedim. ‘Ben Sıla’ dedi. Bir baktım Sıla. Saçları sarıydı siyah yapmış tanıyamadım.” ifadelerini kullandı.


Gönül Yazar sahneleri erken bırakmasının nedeni açıkladı


Röportajda, “Benim zekâm Süleyman Demirel’in dişisi” diyerek kızına sitem eden 87 yaşındaki Gönül Yazar, “Buradaydı en son mesela göz ameliyatıma gelmedi. Kaburgalarım kırıldı yine hastanede yattım oraya da gelmedi. Bilet aldım havaalanındayım Bodrum’a uçuyorum dedi. Başucumda kızımın tek başına gelinlikli fotoğrafı var, bir de Sözcü Gazetesi’nin sahibi rahmetli Ertuğrul Akbay’la fotoğrafım var. Bak elimde ah. Ne annemin, ne babamın, ne kocamın, kimsenin fotoğrafı yok başucumda. Bir Ertuğrul Akbay’ın var, onu çok severdim, bir de sağda kızımın gelinlikli fotoğrafı var.” ifadelerini kullanarak gözyaşlarına boğuldu.

“EMİN ÇÖLAŞAN DA BİLMİYOR”

Torunun adı ile ilgili de ilk kez konuşan Gönül Yazar, “Onur’cuğum, kızım çocuğunun ismini Emin koydu. Neden Emin koydun kayınpederinin ismi mi dedim, ‘Yok anne’ dedi. Yoksa sürekli Emin Çölaşan okuyorsun ondan mı dedim, ‘Evet anne Emin Çölaşan’ı çok seviyorum, o da bizi seviyor anne. Seni de beni de çok seviyor. Ondan Emin koydum’ dedi. Emin Çölaşan’ı ben çok severim. O zaman Milliyet’ten Hürriyet’e geçmişti. Benden çok duydu Yasemin’i ve çok merak etti. Patronun kızını görmek istedi. Bana, ‘Çok merak ediyorum kızınızı, size mi benziyor babası Erol Simavi’ye mi benziyor?’ dedi. ‘Babasına söylemez değil mi?’ dedi. Ben tembih edersem söylemez dedim. Kızıma da tembih ettim. Emin Çölaşan seni çok merak ediyor, görmeye gelecek, babana söyleme dedim. Hürriyet’te çalışıyor dedim. Görmeye gelmişti. Yasemin’i büyült, bıyık koy burnun altına, al sana Erol Simavi. Dedesi Sedat Simavi’ye de benziyor. Çok benziyordu babasına. Hakikaten sıkı ağızlıymış hiç söylemedi. Yasemin de çocuğunun ismini Emin koymuş. Emin Çölaşan da bilmiyor bunu, kimse bilmez ilk defa sana anlattım.” dedi.