Görüntüler sızdı: Yılanları katledip lüks çanta yapıyorlar!

Hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşu PETA, yılanların katledilip derileriyle lüks çanta yapıldığı görüntüleri paylaştı.

Görüntüler sızdı: Yılanları katledip lüks çanta yapıyorlar!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre merkezi ABD'de bulunan hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşu PETA, Tayland'da yaşanan kan donduran görüntüleri paylaştı. 

PETA tarafından paylaşılan görüntüler ve belgelerde lüks İtalyan markası Gucci için yılanların vahşice öldürüldüğü ve derilerinin alındığı görülüyor. 

PETA'nın ABD merkezli CBS News'le paylaştığı görüntüler kısa bir süre içinde uluslararası kamuoyunun gündemine otururken Tayland'daki iki piton yılanı üretim tesisinde çalışan işçilerin makas, çekiç ve bıçak gibi aletlerle hayvanlara işkence ederek öldürdüğü görülüyor. 

Gucci'nin bu tesislerden elde edilen derileri kullanarak ayakkabı, çanta ve kemer ürettiği de kayıtlara geçti. Geçen yılın Şubat ve Kasım aylarında elde edilen verileri yayınlayan PETA, Uttaradit ve Sukhothai bölgelerindeki piton yılanı üretim tesislerinde hayvanların derilerinin canlı canlı y üzüldüğü belirtildi. 


Görüntüler sızdı: Yılanları katledip lüks çanta yapıyorlar!


Gucci'nin bu hayvanlardan elde edilen derilerle piyasaya sürdüğü çanta, ayakkabı ve kemerlerin ise binlerce euroya satıldığı kayıtlara geçti.

Adının açıklanmasını istemeyen ve gizli bir kimlikle hayvanlara yapılan zulme tanık olan bir PETA çalışanı CBS News'e konuştu. İsmini açıklamayan yetkili, "Vücutlarını biraz daha genişletmek ve derilerini yüzmeyi kolaylaştırmak için vücutlarını suyla şişiriyorlar. Bazıları hala hareket ediyor bu sırada. Bu işlem saatler ya da günler sürebiliyor. Hayvanların bilinçleri tamamen açık. Bu zalimce ve iğrençti" dedi.

PETA, Tayland'daki çiftliklerde 15.000 kadar yılanın üretildiğini ve her gün 20 ila 30 pitonun öldürüldüğünü duyurdu. Hayvan koruma örgütü kanıt olarak piton derisini gösteren bir faturayı da paylaştı.


Görüntüler sızdı: Yılanları katledip lüks çanta yapıyorlar! - Resim : 2


Fatura Tayland'daki "Closed Cycle Breeding International" çiftliği tarafından düzenlenirken şirketin web sitesine göre 2001 yılında Gucci tarafından satın alınan "Caravel Pelli Pregiate Spa" adlı İtalya'daki bir tabakhaneye gönderiliyor.

Şirket 2015 yılından bu yana Gucci'nin de sahibi olan Fransız Kering grubuna bağlı. Kering, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Gucci'nin internet sitesinde satılan Jackie Notte Python Mini Bag isimli çanta yaklaşık 5300 dolara satılıyor. Şirketin Türkiye için hazırlanan internet sitesinde çantanın fiyatının 179.250 TL olduğu belirtildi.

GUCCI: "EN YÜKSEK HAYVAN REFAHI STANDARTLARI"

Pitonlar genellikle sakin ve hassas hayvanlar olarak bilinirken onların çoğu zaman direnç göstermeden yakalandıkları için tercih edildiği belirtildi.



Görüntüler sızdı: Yılanları katledip lüks çanta yapıyorlar! - Resim : 3



Gucci'nin web sitesinde birkaç yılan derisi çanta bulunuyor ve yılan sembolü genellikle çantalarda toka olarak kullanılıyor.

Kering 2021 yılında bir hayvan refahı standartları belgesi yayınlayarak, "Tedarikçilerimizin ve ötesinin en yüksek hayvan refahı standartlarını karşılıyoruz" demişti.