Gözleme cinayetinde 'ağır' müebbet

Didim'de kendisine miras kalması için babasını içine tarım ilacı konulmuş gözleme ile öldüren Betül Karabulut'a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Gözleme cinayetinde 'ağır' müebbet

Yeni Asır Gazetesi'nden Hüseyin Çalışkan'ın haberine göre Aydın'ın Didim ilçesinde geçtiğimiz yıl babasını gözleme ile zehirleyerek öldüren Betül Karabulut ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Betül Karabulut'un sevgilisi İdris Y. ise 15 yıl hapse mahkum edildi. Didim'de 13 Nisan 2020 yılında meydana gelen olayda, mirasın kendisine kalması için ağabeyi ve babasını öldürmek isteyen Betül Karabulut (36) plan yapmış ve sevgilisinin yardımıyla harekete geçmişti.

TAKSİYLE DİDİM'E GİTTİ

Nazilli'de Sezgin Kahraman'ın hazırladığı gözlemenin içine tarım ilacı koyan Karabulut, gözlemenin hayır amaçlı dağıtıldığını söyleyerek babasına vermesi için İdris Y'den yardım istedi. Nazilli'den taksiyle yola çıkan İdris Y, Didim'de Ali Karateke'nin yaşadığı Didim Efeler Mahallesi Türkoğlu Caddesi'ne giderek gözlemeleri bıraktı. Gözlemeyi yiyen baba Ali Karateke ve oğlu B. Karateke zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Tedavinin ardından taburcu olan baba Karateke, 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

ADLİ TIP ORTAYA ÇIKARDI

Adli Tıp Kurumu raporunda ölüm sebebi, zehirlemenin tetiklediği kalp ve kronik rahatsızlıklar olarak geçerken, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirip güvenlik ve MOBESE kameralarından yola çıkarak olayı açığa çıkardı.

CEZALARI BELLİ OLDU

Tutuklu yargılanan Betül Karabulut, gözlemeyi hazırlayan Sezgin Kahraman ve teslim eden İdris Y, Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Adli Tıp raporunu ve delilleri inceleyen mahkeme heyeti, Betül Karabulut'u tasarlayarak üst soya karşı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sezgin Karabulut ve İdris Y'ye ise tasarlayarak öldürmek ve öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası verildi.