Gündem yaratan projede rol alan oyuncu Can Nergis sessizliğini bozdu

TRT'nin yeni dijital platformu "Tabii"de yayınlanan "Metamorfoz" dizisinin başrolünün Osman Kavala'yı andırması dikkati çekmişti. Başrolün hayat hikayesinin de Kavala'nın hayat hikayesiyle örtüşmesi, dizinin Kavala hakkında olduğu iddialarını güçlendirmişti.

Gündem yaratan projede rol alan oyuncu Can Nergis sessizliğini bozdu

Osman Kavala, dizi hakkında, "Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor. Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları" yorumunu yapmıştı.

TV100'de yayınlanan "Uykusuzlar Kulübü" programına konuk olan oyuncu Can Nergis, başrolünde yer aldığı, Kavala'nın, "Beni şaşırtan ve üzen, genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları" sözleriyle eleştirdiği TRT dizisi hakkında konuştu.

Nergis, projenin içeriğine yönelik kendisine yöneltilen soru üzerine şunları söyledi:

"Bir casusluk hikayesi. Bir devrimcinin nasıl kapitaliste dönüştüğünü anlatıyor. Arada biraz aşk da var, aksiyonumuz çok. Ama aşka çok yer ayırmadık. Tam bir casusluk hikayesi, uluslararası ajan hikayesi de diyebiliriz. İngilizce, Türkçe, İspanyolca her şey var içinde. Dünyaya hitap edeceğini düşündüğüm için bu projede gerçekten yer almak istedim.

Çok detay vermek istemiyorum. Daha birinci bölüm yayınlandı. Biraz tadında olsun istiyorum. Zaten çabuk tüketiyoruz her şeyi, bir anda tüketmek istemiyorum."