Hafta sonu hava durumu sürpriz yapacak! Bahar gibi havaya hazır olun

Yurtta geçtiğimiz haftalarda etkisin gösteren soğuk hava dalgası hızla geride kaldı, yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerini aştı. Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları bir süre daha bahar ayarlarını aratmayacak.

Hafta sonu hava durumu sürpriz yapacak! Bahar gibi havaya hazır olun

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Türkiye'nin büyük bir kısmında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yağışlar yer yer kendini gösterecek olsa da hafta boyunca hava sıcaklıklarında düşüş beklenmiyor. Hava durumunun hafta sonuna kadar yer yer yağışlı ancak şubat ortalamasına göre sıcak olması bekleniyor. 

Tahminlere göre perşembe ve cuma kendini gösterecek yağışlar hafta sonu adım adım etkisini azaltacak.

Cumartesi günü İstanbul'da hava sıcaklıklarının 16 derece olması bekleniyor, sıcaklıklar Ankara'da 14, İzmir'de 19 derece olacak. Marmara Bölgesi'nin doğusunda sıcaklıkların 20 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

BUGÜN YEREL SAĞANAKLAR ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.