Hafta sonu hava durumu yaz gibi olacak

Meteoroloji'nin tahminlerine göre mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık değerleri hafta sonu da etkisini sürdürmeye devam edecek. Yerel sağanakların bazı bölgelerde yer yer kuvvetli olarak etkili olması bekleniyor.

Hafta sonu hava durumu yaz gibi olacak

Sözcü Gazetesi'nde yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre kış koşullarının üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bir süre daha etkisini sürdürecek.

Hafta sonu Marmara Bölgesi'nin doğusunda hava sıcaklıkları 20 dereceyi aşacak, İstanbul'da 17 derecelik bir sıcaklık bekleniyor.

Ankara'da havanın 14 derece dolaylarında seyretmesi beklenirken İzmir'de 20 derecelik sıcaklığa yerel yağışlar eşlik edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'da Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç, Güneydoğu Anadolu Siirt hariç ve Muğla, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.