Hayali ihracat yapmakla suçlanan Bedri Güntay açıklama yaptı

Hürriyet Gazetesi'nin iddiasına göre hayali ihracat suçlamasıyla 18 yıla kadar hapsi istenen oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, basın açıklaması yaparak "Şahsım ve ticari hayatıma yönelik bu mesnetsiz iddiaları kabul etmiyorum. Mağduruz" dedi.

Hayali ihracat yapmakla suçlanan Bedri Güntay açıklama yaptı

Haberler.com'da yer alan habere göre konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Bedri Güntay, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün basın yayın organlarında şahsım hakkında çıkan asılsız haberleri üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Bilgilerin saptırılarak şahsım ve ticari hayatıma yönelik bu mesnetsiz iddiaları kabul etmediğimi kesin bir dille ifade eder, gerek bilgilerin çarptırılarak şahsım aleyhine oluşturulmaya çalışılan algının gerekse de yargı sürecinde olan bir olayın kişisel haklarım göz ardı edilerek paylaşılması bizi derinden üzmüştür.

Söz konu haberlerde yer alan beyannameler şirket yetkilisi olmadığım dönemde yetkilendirilen Saha Gümrük Müşavirliği tarafından verilmiş olup Saha Gümrük Müşavirliği ve yetkilileri bu vekaleti kötüye kullanarak herhangi bir talimat almaksızın tek başına hareket etmiş ve şirket yetkilisine bilgi dahi vermeksizin verilen vekâletnameyle işlemler yapmıştır. Konuyla ilgili ilgililer hakkında suç duyurusu yapılmış olup ilgililer hakkında cezai soruşturma başlatılmıştır. Yetkilisi olmadığım dönemde verilen ve şirket yetkilisin emir ve talimatı olmaksızın yapılan birtakım işlemlerden sorumluluğum bulunmayıp habere konu dosya kapsamında bu minvalde bir delil veya bilgi de mevcut değildir.

İlgili bilgiler yargı mercileri ile paylaşılmış, konunun mağduru olarak yer aldığımız dosyada gerekli izahatlerimizin yapılmasının yanı sıra ilgililer hakkında suç duyurusu başta olmak üzere yasal süreç başlatılmıştır. Şahsım ve ticari hayatıma karşı yapılan bu itibar suikastı gün yüzüne çıkacak ve kimse amacına ulaşamayacaktır. Bu süreçte çıkan bu haberler hiçbir dahlimiz olmayan beni ve ailemi derinden üzdüğünü belirtmek isterim.

Kamuoyuna saygılarımla.

Bedri GÜNTAY"