Hem anneyi hem de kızını kandırdılar!

Sakarya'da yaşayan Z.Ş. (11), geçen yıl Ağustos ayında sosyal medyadan katıldığı çekiliş sonrası "Telefon kazandınız" mesajı aldı.

Hem anneyi hem de kızını kandırdılar!

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre kızına mesaj atan ve kendisini Ulaş Öztürk olarak tanıtan kişiye ulaşan anne E.Ş., telefonun gümrükten geçmesi için kendinden istenilen 300 lirayı banka hesabına gönderdi. Fakat şahsın para taleplerinin devam etmesi, 5 bin lira cayma bedeli ödemek zorunda olduğunu ve aksi durumda kendisine dava açılacağını söylemesi üzerine anne E.Ş., dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa başvurdu.

Soruşturmada paranın gönderildiği hesabın Furkan K.'ya (20) ait olduğu belirlendi. Şüpheli Furkan K. ifadesinde, geçtiğimiz yıl ağustos ayında "para kazanmanın kolay yolları" isimli uygulamaya girdiğini belirterek iban ve mobil bankacılık şifresini paylaştığını, daha sonra hesabına paralar geldiğini söyledi.

Ayrıca bu durumdan rahatsız olduğunu ve hesabını kapattırdığını, Ulaş Öztürk isimli şahsı tanımadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

Savcılık ise şüphelinin "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.