İpek Hattat’a kuryeyi alıkoyma davasında hapis cezası!

Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Hattat, kurye Renas Demirbaş'ı evinde alıkoyduğu iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezası ile bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İpek Hattat’a kuryeyi alıkoyma davasında hapis cezası!

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Hattat, tabletinin ekranı kırılınca bir servise gönderdi. Tablet yeniden arıza yapınca ilgili şirket kurye gönderdi. Kurye Renas Demirkaya, eve girince kapı arkasından kilitlendi, ardından küfür ve hakaretlere uğradı. Renas Demirkaya, evde alıkonulduğu sırada İpek Hattat tarafından hakaretlere maruz kaldı, köpek dışkısının üstüne oturmaya zorlandığını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından İpek Hattat'ın, 'Konutta birden fazla kişi ile yağma', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Mala zarar verme', 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından hapis cezası istenirken, Hüseyin Sami Yüzer ve Veysel Güven için ise 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Konutta birden fazla kişi ile yağma' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.

İpek Hattat’a kuryeyi alıkoyma davasında hapis cezası!

CEZASI BELLİ OLDU

Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya müşteki Renas Demirtaş ve tarafların avukatları katıldı. Kararını açıklayan mahkeme, İpek Hattat'a, 'Hürriyeti tahdit', 'Mala zarar verme' ve suçlarından toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis ve 'Hakaret' suçundan bin beşyüz lira adli para cezası verdi. Mahkeme, Hattat'ın sabıkasız olması ve maddi zararın giderilmiş olması sebebiyle, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, diğer sanık Hüseyin Sami Yüzer ve Veysel Güven için ise 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Konutta birden fazla kişi ile yağma' suçlarından beraatlerine karar verildi.