IŞİD'den Putin'e tehdit: "Katliama hazır olun"

Geçen hafta Rusya'nın başkenti Moskova'yı kana bulayan IŞİD'den yeni bir tehdit geldi.

IŞİD'den Putin'e tehdit: "Katliama hazır olun"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre geçen hafta Cuma gecesi bir rock konseri öncesinde dört silahlı teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısından sonra IŞİD'den yeni bir açıklama geldi. 

143 insanın öldüğü ve yüzlerce insanın yaralandığı saldırıyı üstlenen IŞİD, yakalanan terör örgütü üyelerinin sorgusu sırasında çekilen görüntüler üzerine bir "tehdit mesajı" yayınladı. Önceki gün yakalanan dört IŞİD militanının sorgu görüntüleri ortaya çıkmış ve bir teröristin penisine elektrik verilerek sorgu yapılırken diğer teröristler de dövülmüştü.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntüler ile ilgili uzmanlar, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gözdağı vererek, bir mesaj iletiyor" demişti.

O görüntülerin yayınlanmasından sonra IŞİD sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Elinde bıçak tutan bir teröristin görselinin yer aldığı paylaşımda, "Tüm vahşi Ruslara! IŞİD mahkumlarına işkence etmeyi bırakın. Dikkat edin! Esir kardeşlerimiz için sizden intikam alma fırsatımız olmadığını düşünmeyin. Cuma günkü saldırıda size şunu kanıtladık: Allah'ın izniyle IŞİD'in mücahitleri, yaptığınız her türlü vahşetin cezasını size kesebilir" ifadesi kullanıldı.



IŞİD'den Putin'e tehdit: "Katliama hazır olun"


Açıklamanın devamında ise, "Yakalananlara sizin adınıza işkence yapılması ve videolarının yayınlanması, binlerce kardeşine olan kana susamışlığınızı artırıyor. Bu sefer kafanıza öyle bir vuralım ki, Allah'ın izniyle gelecek nesiller sizi hatırlasın ve bu geçmiş acılar ve yaralar unutulsun" denildi.